• Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au construit un robot cu până la șase brațe care poate fi purtat ca un rucsac.
  • Brațele au fost inspirate de marionetele tradiţionale japoneze.
  • Scopul este crearea unei relaţii asemănătoare cu cea dintre muzician şi instrument.

O echipă de cercetători din cadrul universităţii din Tokyo, condusă de Masahiko Inami, a creat un set de braţe robotice portabile, scrie Reuters.

Echipa lui Masahiko Inami dezvoltă o serie de tehnologii care au la bază ideea de ,,jizai” , un termen japonez care denotă autonomie şi libertatea de a acţiona liber.

Scopul este crearea unei relaţii asemănătoare cu cea dintre muzician şi instrument, ,,undeva între uman şi instrument, ca şi cum un instrument muzical ar putea deveni o parte din corp” .

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Masahiko Inami spune că a fost inspirat de marionetele tradiţionale japoneze şi de o nuvelă cu accente horror a romancierului Yasunari Kawabata, despre un bărbat care împrumută braţul unei tinere femei până a doua zi.

,,Nu e vorba în niciun caz despre un rival al fiinţelor umane, ci mai degrabă despre ceva care ne ajută să facem ceea ce dorim, asemeni unei biciclete sau unei biciclete electrice. Ne oferă sprijin şi ne poate stimula creativitatea” , a spus cercetătorul japonez.

Ce pot face brațele robotului?

Într-un video promoţional pentru ,,Jizai Arms” , două dansatoare de balet poartă braţele robotice prinse de spate şi de cutia toracică, într-un număr artistic în care dispozitivele şi omul se mişcă în tandem. Într-unul din cadre, dansatoarele se prind într-o îmbrăţişare folosind atât braţele umane, cât şi pe cele robotice.

Unii dintre utilizatori se ataşează de braţele robotice după o perioadă, a spus Inami. ,,Îndepărtarea lor după ce au fost purtate o perioadă este însoţită de un sentiment de tristeţe. De aceea sunt diferite faţă de alte instrumente” , a spus el.

Potenţialul acestor dispozitive depăşeşte însă transformarea fanteziei unui romancier în realitate şi ar putea fi utilizate în misiuni de căutare şi salvare, a adăugat cercetătorul nipon.

,,În viitor, am putea vedea oameni cu aripi la spate sau drone ataşate de oameni… Poate că cineva va inventa un sport care necesită şase braţe sau unui nou stil de înot” , a spus Masahiko Inami.

Citește și

Mama tânărului de 19 ani care se afla la bordul Titan, prima declarație după tragedie: „I-am cedat locul pentru că își dorea foarte mult să meargă” 

AUDIO. Prigojin postează primul mesaj de când a renunțat la rebeliunea Wagner: „Nu l-am vizat pe Putin”

VIDEO. Regele Charles al III-lea şi-a lansat canal de YouTube. Mai multe vedete de la Hollywood s-au alăturat proiectului