• O analiză Investopedia a constatat că atingerea obiectivelor cheie a visului american costă 3,4 mil $.
  • Analiza a constatat că pentru a crește doi copii costă 576.000 de dolari până la vârsta de 18 ani.
  • Costurile de îngrijire a copiilor și de locuință pun presiune pe americani de a-și întemeia o familie.
  • „costurile în creștere au făcut ca „visul american” tipic să fie inaccesibil pentru mulți.
  • Câștigurile medii pe viață ale americanilor sunt de aproximativ 2,3 milioane de dolari.

În 2023 a devenit mai scump ca niciodată să atingi „Visul American”. Investopedia a lansat o analiză a costurilor a zece repere cheie pentru a ajunge la marele țel, iar totalul e intimidant: 3,4 milioane de dolari.

De la locuințe, la îngrijirea copiilor, până la trimiterea copiilor la facultate, analiza a evidențiat componentele esențiale ale visului american care pun din ce în ce mai mult o presiune financiară pentru toate generațiile, în timp ce își doresc să întemeieze o familie și să economisească pentru pensie.
Costurile în creștere au făcut ca „visul american” tipic să fie inaccesibil pentru mulți. De fapt, câștigurile medii pe viață ale americanilor de la toate nivelurile de educație sunt de aproximativ 2,3 milioane de dolari – adică cu peste un milion mai puțin decât costul estimat al americanilor.

Alte repere cheie de-a lungul vieții, cum ar fi cumpărarea unei mașini, plata unui an de școlarizare, deținerea unui animal de companie sau nunta, însumează împreună aproape încă jumătate de milion de dolari. Desigur, nu fiecare familie va alege să folosească bani pentru cheltuielile incluse în analiză, dar este o reflectare a tensiunii economice pe care americanii continuă să o simtă pe măsură ce țara iese din pandemie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Așteptările salariale ale americanilor sunt, de asemenea, mari în acest moment – ​​în special pentru milenii – deoarece se luptă să-și permită costurile principalelor necesități. Potrivit unui sondaj publicat de compania de servicii financiare Empower, realizat de The Harris Poll, milenii spun că au nevoie de un salariu anual de 525.000 USD pentru a fi fericiți . Deși aceasta este mult mai mare decât estimarea de 128.000 de dolari a generației Z.

Totuși, în timp ce generațiile mai în vârstă s-ar putea să nu întemeieze familii în acest moment, condițiile economice îi împiedică pe unii dintre ei să iasă la pensie. Business Insider a vorbit recent cu un bărbat de 63 de ani care se luptă să-și permită plățile împrumutului pentru studenți, pe lângă asistența medicală și inflația ridicată.

Citește și