• Walt Disney a fost acuzat într-un procesc că plătește în mod sistematic angajatele de sex feminin mai puțin decât pe bărbati.
  • Salariile mai mici pentru femeile din California ar încălca Legea privind egalitatea salariilor și Legea privind ocuparea echitabilă și locuința.
  • Dosarul de la Curtea Superioară Los Angeles urmărește să certifice un proces civil vechi de patru ani ca acțiune colectivă, care acoperă aproximativ 12.500 de angajate Disney.

Walt Disney a fost acuzat că plătește în mod sistematic femeile din California într-un proces care susține că angajatele companiei din stat au câștigat cu 150 de milioane de dolari mai puțin decât omologii lor bărbați pe o perioadă de opt ani, scrie Reuters.

Dosarul de la Curtea Superioară Los Angeles urmărește să-l convingă pe judecător să certifice un proces civil vechi de patru ani ca acțiune colectivă, care acoperă aproximativ 12.500 de angajate Disney actuale și fost angajate cu normă întreagă, care au ocupat funcții sub nivelul de vicepreședinte.

O analiză a datelor despre resursele umane ale Disney din aprilie 2015 până în decembrie 2022 a constatat că femeile angajate Disney au fost plătite cu aproximativ 2% mai puțin decât omologii bărbați, se arată în dosar. Acesta a fost condus de David Neumark, profesor și economist al muncii la Universitatea din California Irvine.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Disney contestă constatările

„Afirmațiile reclamanților despre o presupusă diferență de remunerare între femei și bărbați sunt pur și simplu false, ceea ce vom demonstra prin intermediul litigiului”, a declarat Shawna M. Swanson, consilier general asociat și șef al funcției de drept al muncii pentru Disney.

Procesul inițial a fost depus de LaRonda Rasmussen în 2019, după ce a aflat că șase bărbați cu același titlu de post au câștigat substanțial mai mult, inclusiv o angajare recentă cu câțiva ani de experiență, care a câștigat cu 20.000 de dolari în plus, potrivit plângerii. Nouă angajați Disney actuali sau trecuti s-au alăturat procesului.

„Câțiva dintre reclamanții numiți, iubesc brandul Disney, vor doar să fie plătiți echitabil”, a spus Lori Andrus, avocatul principal al reclamanților. Salariile mai mici pentru femeile din California ar încălca Legea privind egalitatea salariilor și Legea privind ocuparea echitabilă și locuința.

Citește și

Canada interzice oficial testarea produselor cosmetice pe animale. Ce alte țări au adoptat deja legea

Prima aeronavă capabilă să zboare spre Marte intră în contact cu NASA după 2 luni. Motivul pentru care a pierdut semnalul

Planeta a pierdut peste 41.000 de km pătrați de pădure tropicală în 2022. Ce spun experții