• Economia a crescut cu 60% numai în ultimii patru ani.
  • Cifrele nu reflectă calitatea vieții din România.
  • România este pe locul 12 în UE în topul PIB-urilor.

Produsul Intern Brut al României, adică valoarea adăugată care se produce în ţară, a ajuns la 1.600 mld. lei în 2023, conform celor mai recente date INS. Este cel mai mare nivel al economiei românești din istorie, notează Ziarul Financiar. PIB-ul a crescut de 2,5 ori numai în ultimii 10 ani, de la 640 mld. lei în 2013, la peste 1.600 mld. lei în 2023.

„Avem într-adevăr o creștere fabuloasă a PIB-ului. Avem cea mai rapidă creștere a economiei din UE, dar asta s-a întîmplat în ultimii 20 de ani, nu doar ultimii 10 ani. Unii ar putea zice că nu vedem această creștere și în calitatea vieții – în sistemul școlar, sanitar, de exemplu. E greu să contrazici o chestiune de acest fel, când vezi realitatea din teren.

Chiar ieri, în cadrul emisiunii ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC, s-a dezbătut sistemul educațional – în România se cheltuiesc 2.000 de euro/elev, cea mai mică rată din UE, în condițiile în care media europeană este de 8.000 de euro/elev anual. În Luxemburg – sigur, o țară mult mai dezvoltată decât România, se cheltuiesc 28.000 de euro/elev anual.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Cifrele sunt bune, ne bucură, dar această creștere spectaculoasă a economiei trebuie să se vadă și în creșterea calității vieții în României, iar acesta trebuie să fie următorul pas: de la creșterea economică, la dezvoltarea țării”, a explicat Răzvan Botea, jurnalist ZF, la Aleph News.

Citește și