• 14 martie este deja sărbătorit în multe țări ca Ziua Pi.
  • Johann Geothe e considerat de Einstein a fi „ultimul om din lume care să știe totul”.
  • Einstein este autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.


Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Matematicii. În fiecare 14 martie, țările vor participa, inclusiv elevii și publicul larg, la activități de matematică.

14 martie este deja sărbătorit în multe țări ca Ziua Pi. Petru că această dată se scrie 3/14, de aici și Pi care este aproximativ 3,14. UNESCO a hotărât asta în cadrul celei de-a 205-a sesiuni a Consiliului Executiv, și adoptată în 2019, urmând ca din 2020 să fie sărbătorită la nivel oficial. Pe 14 martie 1879 s-a născut Albert Einstein.

Cei mai străluciți oameni din istorie

Einstein este autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. Johann Geothe, considerat de Einstein a fi „ultimul om din lume care să știe totul”. Goethe a fost un poet german care a dezvoltat una dintre cele mai vechi teorii cunoscute ale evoluției. Platon, filozof al Greciei antice şi fondatorul Academiei din Atena. Spre deosebire de ceilalți filosofi contemporani ai săi, întreaga operă a lui Platon se presupune că a supraviețuit intactă pentru mai bine de 2500 de ani.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Aristotel, discipolul său, clasic al filozofiei universale, a întemeiat şi sistematizat domenii filozofice ca Metafizica, Logica formală, Retorica, Etica și Poetica. Ce i-au făcut să fie genii? Spiritul analitic, spun unii, inteligența nativă sau culturalizarea, spun alții. Un lucru e cert: „Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac”.

Citește și