Catolicii sărbătoresc Paștele. Anny Sescu: „Întotdeauna, prima zi am sărbătorit-o în familie. Este o zi pentru suflet”

„Cristos a înviat!”, spun catolicii de aseară, cu ocazia sărbătorii Învierii. Pentru mulți creștini, Paștele reprezintă iepurași de ciocolată, ouă vopsite și buchete de narcise și crini, însă sărbătoarea Învierii este mult mai profundă, chiar cea mai importantă pentru creștinătate.

În Europa, catolicii reprezintă 40% din populație, în timp ce la nivel global, catolicii însumează peste jumătate din numărul total al creștinilor, adică 1.250.310.000, conform raportului anual publicat de Center for the Study of Global Chrisianity.

„Întotdeauna, prima zi de Paște am sărbătorit-o în familie. Începem sărbătoarea din noaptea Învierii, mergem cu toții la biserică, aducem lumină. Dimineață, din nou, mergem la biserică și duminică. Apoi, după ce ciocnim un ou de Paște petrecem în familie. A doua, a treia zi ne vizităm rudele, prietenii, este mai dinamic și mai distractiv, dar prima zi este pentru suflet și pentru reconectarea membrilor familiei”, a explicat Anny Sescu, wedding planner, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version