• Paștele catolic în 2024 cade pe 31 martie.
  • Data diferă de la catolici la ortodocși, iar asta pentru că Biserica Ortodoxă folosește calendarul iulian, în timp ce Biserica Catolică păstrează calendarul gregorian.
  • Similar sărbătorii ortodoxe, creștinii catolici iau lumină. Unii creștini catolici din Transilvania au obiceiul de a decora copacii din fața porților fetelor necăsătorite.

„Cristos a înviat!”, spun catolicii de aseară, cu ocazia sărbătorii Învierii. Pentru mulți creștini, Paștele reprezintă iepurași de ciocolată, ouă vopsite și buchete de narcise și crini, însă sărbătoarea Învierii este mult mai profundă, chiar cea mai importantă pentru creștinătate.

În Europa, catolicii reprezintă 40% din populație, în timp ce la nivel global, catolicii însumează peste jumătate din numărul total al creștinilor, adică 1.250.310.000, conform raportului anual publicat de Center for the Study of Global Chrisianity.

„Întotdeauna, prima zi de Paște am sărbătorit-o în familie. Începem sărbătoarea din noaptea Învierii, mergem cu toții la biserică, aducem lumină. Dimineață, din nou, mergem la biserică și duminică. Apoi, după ce ciocnim un ou de Paște petrecem în familie. A doua, a treia zi ne vizităm rudele, prietenii, este mai dinamic și mai distractiv, dar prima zi este pentru suflet și pentru reconectarea membrilor familiei”, a explicat Anny Sescu, wedding planner, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și