- Expoziţia „Efectul Picasso” se prelungeşte până în 22 ianuarie 2024.
- La „Salon du Dessin” de la Paris are loc o expoziție cu picturi renascentiste.
- După 20 de ani, Marele Muzeu Egiptean se va deschide în sfârșit la finalul primăverii.
- La Musée d’Orsay din Paris ai o expoziție dedicată impresionismului.
Dacă anul 2023 a fost anul Picasso, iar operele lui Brâncuși au pus Timișoara pe harta cultrală, nici 2024 nu te dezamăgește. Sunt mai multe expoziții importante la nivel internațional. Expoziţia „Efectul Picasso” se prelungeşte până în 22 ianuarie 2024.
La „Salon du Dessin” de la Paris are loc o expoziție între 19 și 25 martie. Perioada coincide cu „Săptămâna desenelor” din acest motiv ai ocazia de a vedea peste 1.000 de desene. Dar nu asta este cel mai important, ci faptul că expoziția acoperă 6 secole, de la Renaștere la contemporan.
În perioada 26 martie – 14 iulei, la Musée d’Orsay din Paris ai o expoziție dedicată impresionismului și postimpresionismului. Aici ai parte de o călătorie imersivă de 45 de minute în realitatea virtuală. Dacă nu reușești să ajungi, expoziția se mută la National Gallery of Art din Washington între septembrie 2024 și 19 ianuarie 2025.
Expoziția lui Van Gogh se vede în UK
Nu uităm de Bienala de la Veneția, a 60-a edițiee se desfășoară în perioada 20 aprilie – 24 noiembrie 2024. România este reprezentată de proiectul „Ce este munca/ What work is” semnată de Şerban Savu, Nana Esi, Sophie Keij, Ciprian Mureşan (curator), Cristian Alexandru Damian (manager proiect) şi Fundaţia IDEA (organizator).
În Marea Britanie, în perioada 14 septembrie 2024 și 19 ianuarie 2025, poți merge la expoziția „Van Gogh: Poets and Lovers”- unde vei avea lucrări expuse în premieră în Uk.
După 20 de ani de pregătire, Marele Muzeu Egiptean se va deschide în sfârșit la finalul primăverii. Proietcul a costat un miliard de dolari și cuprinde o expoziție permanentă cu peste 5.000 de artefacte din mormântul lui Tutankhamon și o statuie de 10 metri înălțime a lui Ramses cel Mare.
Citește și