• Participarea ofițerilor austrieci la controlul pașapoartelor are ca scop eliminarea documentelor false la frontiere.
  • Proceduri similare au fost și în Austria, deci nu este vorba de faptul că România nu ar fi pregătită pentru controalele specifice apartenenței la Schengen, a spus Predoiu.
  • Transportatorii bulgari sunt nemulțumiți de controalele rutiere foarte lungi pentru TIR-uri la granițele Schengen.

Aderarea la spațiul Schengen, chiar și în condiții limitate, înseamnă sarcini mult mai mari pentru organele de control la frontieră. Ofițeri austrieci vor ajuta controlul actelor la aeroportul Otopeni pentru a evita timpurile de așteptare prea lungi.

Prezența ofițerilor austrieci va fi benefică pentru că ei au o experiență mai mare în depistarea pașapoartelor false, a falsurilor în acte, deci controlul frontierelor va fi mai bine executat. Aproximativ 2.000 de polițiști sunt așteptați din partea organizației europene Frontex, cei care se ocupă de protecția granițelor externe ale Uniunii Europene.

Predoiu ar fi spus că nu este vorba despre ceva nou și nici despre faptul că România nu ar fi capabilă să își protejeze granițele Schengen, ci este vorba de o procedură prin care a trecut și Austria. Este vorba de o colaborare firească între organele de protecție a frontierei europene.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și