• Poți vizita culisele șantierului Notre Dame, unde sunt programate conferințe, demonstrații și ateliere participative.
  • Poți alege Sediul Masoneriei sau mașinile Turnului Eiffel.
  • Ai parte de tururi ghidate, ateliere, deschiderea unor locuri de obicei închise publicului.

Ai tururi ghidate, ateliere, plus deschiderea unor locuri de obicei închise publicului: pentru cea de-a 40-a ediție, a evenimentului cultural „Zilele Patrimoniului din Franța” anunță un weekend plin de culoare. Cu mai mult de o mie de evenimente anunțate la Paris, nu este ușor să alegi.

Prima tentație este să te așezi la coadă la Palatul Elysée sau orice alt palat de care Parisul nu duce lipsa și unde nu avem acces în restul anului. Ar fi păcat să petreci jumătate de zi stand la coadă când poți să vizitezi locuri misterioase și la fel de spectaculoase. De exemplu, în inima Francmasoneriei, la Marea Lojă a Femeilor din Franța, un univers puțin cunoscut învăluit în mister. Pentru Zilele Patrimoniului, Grande Loge Féminine de France te invită să-i descoperi templul situat în fosta mănăstire a Bénédictines. Deschis doar duminică, de la 10.00 la 17.30.

Poți vizita culisele șantierului Notre Dame, unde sunt programate conferințe, demonstrații și ateliere participative, disponibil azi și mâine, de la 10:00 la 18:00,
O vizită la Opera Comică te pune față în față cu protagoniștii operelor lui Bizet, unde vei fi invitat să cânți chiar tu sau să participi la un blind test pentru a recunoaște arii din opere. Se întâmplă duminică la ora 15, dar mai ales, de văzut Capela Fecioarei din Biserica Saint-Sulpice. Vizita care se desfășoară pe 11 etaje de schele îți permite să descoperi diferite tehnici de restaurare a picturilor murale, vitraliilor și aurire. Cocoțată la o înălțime de 24 de metri, cupola capelei se remarcă drept punctul culminant al spectacolului. Se întâmplă azi, de la 14:00 la 16:30,

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

La Turnul Eiffel poți vedea azi mașinile care duduie sub turn. Nu sunt nici lifturi verticale, nici funiculare, nici telecabine. Aceste dispozitive, care au fost disponibile încă de la inaugurarea monumentului în 1889, constituie un echipament unic în lume. Între explicații tehnice și anecdote, această vizită de excepție oferă o incursiune în măruntaiele turnului, chiar sub cei patru stâlpi.

Citește și