• Dacă ești pasionat de tatuaje, știi deja că arta corporală a parcurs un drum lung în ultimele două decenii.
  • Fie că alegi tatuaje mici și fine sau alegi pe ceva ce iese în evidență, sunt sigur că semnifică ceva important pentru tine.
  • Această formă de artă a evoluat și s-a schimbat de-a lungul timpului.

Alegerea unui tatuaj în ziua de azi este diferită față de acum 20 de ani. Oamenii care aleg să-și facă un tatuaj se îngrămădesc la artiști talentați, cu un număr uriaș de urmăritori în social media și cu reclamă din partea vedetelor. Astăzi, modelele sunt mai variate și adesea mai detaliate, pe măsură ce instrumentele și gusturile au evoluat. Iar femeile din diferite culturi ocupă acum spațiu în ceea ce a fost cândva o profesie predominant masculină.

Alice Snape, editor al revistei Things, a publicat câteva idei de tatuaje într-o nouă carte „Tattoo You – A New Generation of Artists”. Un tatuaj ar trebui să pară „o îmbrățișare caldă”, spune artistul din Singapore, Ian Damien, care vede arta tatuajului ca jucând un rol important în pozitivitatea corpului. Lucrarea sa îndrăzneață zboară între modele geometrice complexe și imagini tradiționale japoneze și caută, spune el, „să păstreze istoria”, precum și „să creeze material vizual nou”.

Yanina Alexandra estimează că doar o cincime dintre artiștii de tatuaj din Argentina sunt femei și consideră că acestea joacă un rol important în a face industria mai sigură și mai incluzivă. Tatuajele pe care ea le face sunt influențate de coperți de albume, cultura anilor 80, filme și modă, spune ea.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Citește și