,,Dați biserica mai încet”! În Cormeilles-en-Parisis, din Franța, nu au bătut clopotele 16 ani

Dilema zilei în Franța! „De ce trag clopotele, musiu?”

Și-au pus problema localnicii din Cormeilles-en-Parisis, în care, după 16 ani de liniște, clopotele bisericii din localitate au început să sune din nou. Nemulțumiții se plâng că n-au fost consultați înainte de instalarea noilor clopote, care emit un zgomot puternic, de peste 92 de decibeli, și care bat timp de două minute, din jumătate în jumătate de oră.

Zgomot și iar zgomot

Nu doar necredincioșii sunt însă deranjați de zgomot: mai mulți enoriași au semnat și ei plângerea pe care localnicii au trimis-o primăriei, în care au acuzat că au început să sufere de tinitus de când cu zgomotul infernal pe care-l fac clopotele.

Primăria și-a declinat însă competențele și i-a trimis pe protestatari la biserică. Inițial, preotul paroh s-a arătat dispus să ajungă la un compromis, însă a anulat întâlnirea la care urma să se decidă cum să bată clopotele: „M-au deranjat pliantele distribuite de cei din tabăra adversă. Clopotele au bătut și înainte de 2007, când era vechea biserică, și nu s-a plâns nimeni! Așa că o să bată în continuare!”

A ridicat cineva problema asta până acum? Ne deranjează sunetul clopotelor de la biserică? În Franța, mai mulți oameni se revoltă că, la biserica care până în noiembrie nu a avut clopote, se face prea multă gălăgie: 92 decibeli, ca un claxon de mașină. Și se aud din jumătate în jumătate de oră. Uneori chiar mai mult de 2 minute.

Citește și

Exit mobile version