• Scurgerile de informații de la Pentagon au dus la un bărbat pe nume OG pe Discord.
  • Acesta era liderul unui grup de tineri gameri care iubeau armele, echipamentul militar și pe Dumnezeu.
  • OG a declarat că a lucrat într-o bază militară și le-a trimis prietenilor săi gameri sute de secrete.

Recenta scurgere de informații de la Pentagon a fost cauzată de un bărbat care a partajat sute de fișiere secrete cu un mic grup de jucători pe un server privat Discord, conform Insider.

Bărbatul anonim, poreclit OG de către ceilalți membri din grup, a declarat pentru Washington Post că a lucrat într-o bază militară și a pretins că știe secrete guvernamentale de nivel înalt ascunse publicului, au declarat pentru The Post doi membri anonimi ai grupului.

Serverul lor de pe Discord, o platformă de mesagerie pentru gameri, care funcționează doar pe bază de invitație, avea în jur de 24 de bărbați din întreaga lume care împărtășeau o pasiune pentru arme, echipament militar și Dumnezeu, scrie The Post.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Încă din 2020, OG a început să trimită informațiile pe serverul său Discord, care a fost numit cândva „Thug Shaker Central”, potrivit The Post. OG, administratorul serverului, se aștepta ca membrii grupului să fie foarte atenți la avalanșa de informații cu care îi alimenta, a declarat unul dintre cei doi tineri utilizatori Discord.

„El este în formă. Este puternic. Este înarmat. Este antrenat. Cam tot ce te poți aștepta de la un film nebunesc”, a spus membrul. La momentul respectiv, OG împărtășea doar propriile transcrieri rescrise ale documentelor. Acesta le-a scris de mână, a declarat unul dintre membrii Discord. Transcrierile erau largi și conțineau informații precum locațiile unor politicieni de top și secrete militare.

Au fost analizate aproximativ 300 de fotografii ale unor documente clasificate, dintre care unele nu au fost încă făcute publice. Se estimează că până în prezent au fost descoperite pe internet aproximativ 100 de dosare de informații.

Zeci de documente sensibile de pe serverul Discord „Thug Shaker Central” al lui OG au apărut în cele din urmă pe canalele rusești Telegram și pe forumurile 4Chan la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, când autoritățile au luat cunoștință pentru prima dată de scurgerea de informații.

Cel puțin 10 documente au fost trimise ulterior către un alt server Discord dedicat jocului video „Minecraft”, a relatat Toler. Acolo fișierele au atras o atenție mai mare, potrivit lui Toler.

Citește și: