• Cel mai longeviv spectacol de pe Broadway, „Fantoma de la Operă”, își va încheia cariera în această duminică, 16 aprilie.
  • Musical-ul de succes al lui Andrew Lloyd Webber, care a fost lansat în 1988, a avut aproape 14.000 de reprezentații.
  • Deși ultimul spectacol fusese programat inițial pentru luna februarie, acesta a fost amânat până la jumătatea lunii aprilie pentru a satisface cererea.

Cel mai longeviv spectacol de pe Broadway, „Fantoma de la Operă”, își va încheia cariera în această duminică, 16 aprilie. Musical-ul de succes al lui Andrew Lloyd Webber, care a avut premiera în 1988, a avut aproape 14.000 de reprezentații. A fost văzut de peste 140 de milioane de oameni din întreaga lume și a generat încasări de peste 6 miliarde de dolari.

Actorul britanic Michael Crawford a fost Fantoma originală, atât în producțiile de pe West End, cât și pe Broadway, în timp ce Sarah Brightman a fost prima care a interpretat-o pe Christine Daaé în rolul principal feminin. scrie The Independent.

Bazat pe cartea „Le Fantôme de l’Opéra” din 1910, scris de Gaston Leroux, romanul gotic urmărește un bărbat misterios care bântuie Opera din Paris și care se îndrăgostește de tânăra soprană Christine Daaé.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De zeci de ani, fanii – sau „phans”, așa cum sunt cunoscuți – se adună pe Broadway pentru spectacole cu piese precum „Masquerade”, „Angel of Music”, „All I Ask of You” și „The Music of the Night”.
În ciuda deceniilor de succes, Phantom a căzut pradă efectelor pandemiei, iar în septembrie a fost anunțat că spectacolul se va încheia cu o ultima reprezentație la Teatrul Majestic din New York City.

Anunțul din septembrie a dus, de fapt, la o creștere a vânzărilor pentru producție, iar spectacolul a fost jucat cu săli pline în ultimele luni, depășind 3 milioane de dolari în vânzări săptămânale.

Deși ultimul spectacol fusese programat inițial pentru luna februarie, acesta a fost amânat până la jumătatea lunii aprilie pentru a satisface cererea.

Întrebat dacă „Fantoma de la Operă” se va întoarce, producătorul Cameron a declarat pentru Variety: „Bineînțeles că se va întoarce. Toate marile musical-uri o fac”.

Citește și: