• Netflix a lansat trailerul filmului documentar „Queen Cleopatra” , regizat de Jada Pinkett Smith.
  • Filmul a stârnit numeroase critici.
  • Trailerul a fost lansat joi de Netflix.

În urma lansării trailerului documentarului regizat de Jada Pinkett Smith, Queen Cleopatra” , care o prezintă pe Cleopatra ca o femeie de culoare, Netflix a primit o reacție dură din partea publicului.

Fostul ministru egiptean al Antichităților, Zahi Hawass, a descris această reprezentare ca fiind o ,,falsificare a faptelor” , susținând că Cleopatra era de fapt de origine greacă și nu de culoare, scrie Egipt Independent.

Mulți internauți susțin că, deși este esențial să recunoaștem personalitățile istorice de origine africană, este la fel de important să le reprezentăm cu acuratețe.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Grecii au comentat destul de ironic și, de asemenea, au îndeamnat producătorii de ,,documentare” de la Netflix să citească istoria.

Majoritatea comentatorilor au ironizat-o pe Jada Smith, acuzând-o de falsificarea istoriei printr-o producţie ce se vrea a fi un documentar, nu un film cinematografic

În momentul în care am văzut-o pe producătorul executiv Jada Pinkett Smith, mi-am dat ochii peste cap. Toată lumea ştie că ea îşi scrie propria istorie” a scris o persoană.

Vreau să văd că Augustus îl plesneşte pe Willy Nilly 😂.” , a adăugat o alta.

Cine a fost Cleopatra?

Cleopatra a fost regină a Egiptului Ptolemeic. Aceasta a fost de origine macedoneană, fiind o descendentă a lui Ptolemeu I Soter, un general macedonean şi companion al lui Alexandru cel Mare, scrie presa internațională. 

Cleopatra nu avea deloc sânge egiptean sau nord-african, dar autorul clasic Plutarh a scris că ea a fost singura din casa ei care a învăţat limba egipteană şi, din motive politice, s-a prezentat ca reîncarnarea zeiţei egiptene Isis.

Portretele numismatice ale Cleopatrei arată o regină cu o faţă vie mai degrabă decât frumoasă, cu o bărbie fermă, ochi mari, frunte lată şi nas proeminent.

Nu există dovezi sigure despre culoarea pielii sau a părului ei, dar autorii romani au scris că ar avea părul roşcat şi ten deschis la culoare. 

Un pretins portret al reginei a fost găsit într-una dintre vilele din Herculaneum, conservat de cenuşa vulcanică în urma erupţiei muntelui Vezuviu în 79 d.Hr. Este expus la Muzeul Arheologic Naţional din Napoli şi se poate distinge clar părul roşcat şi ochii căprui, dar şi trăsăturile de grecoaică de viţă regală. 

Trailerul a fost lansat joi de Netflix și va începe să fie difuzat oficial pe platformă pe 10 mai.

Citește și:

FOTO|VIDEO. Lionel Messi, din nou în centrul atenției într-o reclamă Louis Vuitton. Cum arată noua campanie

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

O actriță cere o schimbare istorică: Introducerea unui prinț și o prințesă transsexuală în universul Disney