• Margaret Cho, vedeta celui mai recent film Disney+, spune că este timpul ca firma de divertisment să distribuie în roluri prinți și prințese transsexuali.
  • Deși este încântată să vadă că gigantul din industria divertismentului acceptă în sfârșit personajele LGBTQ+, ea crede că se mai pot face multe.
  • Disney a avut o relație dificilă cu comunitatea queer.

Actrița Margaret Cho joacă rolul unui personaj trans în noua comedie romantică pentru adolescenți de la Disney ,,Prom Pact” , dar ea crede că Disney ar putea merge chiar mai departe – prin introducerea unei prințese transgender, scrie Daily Wire.

Cho, care este ea însăși bisexuală, joacă rolul personajului secundar doamna Chen, consilier școlar, în noul film Disney+. Deși este încântată să vadă că gigantul din industria divertismentului acceptă în sfârșit personajele LGBTQ+, ea crede că se mai pot face multe.

Vorbind pentru publicația Times of India, ea a explicat că este ,,important să recunoaștem” creșterea reprezentării queer în mass-media.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

,,Suntem peste tot în societate, așa că acesta este doar un alt exemplu, unde cred că ne este locul” , a spus ea.

Întrebată dacă Disney ar trebui să creeze un film cu un protagonist LGBTQ+, Cho a adăugat: ,,Mi-ar plăcea să văd mai mulți reprezentanți ai comunității trans în diverse medii, inclusiv în roluri de personaje precum prințesele Disney sau prinții Disney” .

,,Cred că acest lucru ar fi foarte important și este un pas spre viitor. Este o mișcare către ceea ce suntem noi.” , a adăugat artista.

Disney a avut o relație dificilă cu comunitatea queer. Până de curând, personajele queer erau ascunse în filmele și serialele Disney prin apariții subtile, în timp ce personajele LGBTQ+ erau complet absente din aceste producții.

Cu toate acestea, șefii Disney au promis că vor crește numărul de povești queer incluse în conținutul lor, iar seriale precum ,,Owl House” și ,,Raven’s Home” au introdus personaje trans și non-binare.

Citește și:

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

Revista „TIME” a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume. Cine sunt aceştia