• O statuie din Italia care întruchipează un personaj fictiv a fost dur criticată.
  • Criticii de artă și femeile din politica italienească au fost cei mai nemulțumiți.
  • Primarul orașului apără opera de artă și susține că nu va fi dărâmată.

O statuie care întruchipează o femeie inspirată din poeziile poetului italian Luigi Mercantini, a fost dur criticată de femeile din politica italiană. Nici criticii de artă nu au fost foarte încântați, pe motiv că statuia nu reprezintă femeia revoluționară din 1857.

„Zic că este o statuie nepotrivită, scoasă din context și de asemenea jignitoare, pentru că te îndepărtează de acea femeie și acea poveste și demnitatea pe care ea a avut-o”, a declarat Laura Boldrini, deputat în parlamentul italian. 

Teresa Macri, istoric și critic de artă, a fost de părere că statuia ar trebui îndepărtată, pe motiv că nu se apropie de realitatea istorică a poeziei lui Luigi Mercantini.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„În calitate de profesor și în calitate de critic de artă, aș înlătura-o pentru că nu o consider o statuie. Pentru că este greșită, înfățișează imaginea unei femei dintr-o postură contemporană și are un aspect similar cu al unei vedete dintr-un spectacol în niciun caz a unui muncitor din anii 1800. Ar trebui dărâmată pentru că nu evocă memoria istorică a poeziei pe care am studiat-o cu toții la școală.”

Sculptura din bronz a fost realizată de un artist local, care și-a apărat opera printr-o postare pe facebook. Și Antonio Gentile, primarul orașului Sapri, este de  părere că statuia nu trebuie dărâmată, acesta a declarat ulterior:

„Personal, am contestat imediat acuzațiile de sexim referitoare la statuie. Cred că acest „sexism” este în ochii privitorului și cu siguranță nu în obiectul în sine.”