• Festivalul Filmului Românesc în Spania începe pe 9 aprilie și se întinde până în decembrie.
  • Sunt proiectate filme noi și un ciclu documentar de Andrei Ujică.
  • ICR extinde proiecțiile în mai multe orașe spaniole.

Filmul românesc străbate Spania în lung și în lat. Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc debutează astăzi la Madrid cu cele mai noi producții cinematografice și cu documentare.

Ce aduce nou această ediție a festivalului Filmului Românesc în Spania?

Anul acesta, festivalul își lărgește orizontul. Sunt proiectate cinci filme proaspete, de la „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” la „Om-Câine”. Plus, un tribut adus lui Andrei Ujică, cu trei documentare marcante. Spaniolii vor avea ocazia să exploreze diversele nuanțe ale cinematografiei românești, de la drame intense la istorii documentare profunde.

Cum sunt selectate orașele gazdă ale proiecțiilor?

Festivalul se extinde în orașe cu comunități românești mari și filmoteci renumite. De la Barcelona la Palma de Mallorca, festivalul acoperă un teritoriu vast. Această selecție asigură accesul unui număr mare de cinefili la producțiile noastre, crescând vizibilitatea cinematografiei românești în Spania. Printre invitați se numără actrita Adelaida Perjoiu și critici de film și regizori.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

La finalul proiectiilor se discuta despre filme, se răspunde la întrebări din partea publicului și se deschid discuții interesante.

Citește și