• Elevi din Alba Iulia au participat la o lecție inedită de istorie.
  • Profesoara a invitat 2 membri ai Gărzii Romane din Apulum. Apulum este numele roman al orașului Alba Iulia.
  • Bărbații au interpretat personaje reale: doi centurioni. Bărbații au vorbit despre organizarea și funcționarea armatei romane.

Elevii din clasa a V-a de la un seminar teologic ortodox din Alba Iulia au participat la o lecție de istorie inedită, despre Imperiul Roman. Profesoara de istorie a invitat la ora ei 2 membri ai Gărzii Romane din Apulum, numele roman al orașului Alba Iulia.

Bărbații au interpretat personaje reale: un centurion al Legiunii a 12-a Gemina și un soldat. În timpul orei le-au explicat celor mici cum este organizată armata romană, cum funcționează, cum arătau armele și multe altele. Costumele lor au fost realizate unu’ la unu’ cu cele ale romanilor, de acum aproape 2.000 de ani. Lecția a fost un real succes, motiv pentru care conducerea școlii își propune să repete experiența și la alte clase.

Ce schimbări vor exista în învățământ?


Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și evaluarea capacității psihice, conform unui ordin comun ministerului Educației și ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial. În proiectul pus în consultare publică examenul clinic general și psihiatric pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități erau anuale.

Ora de 40 de minute şi pauza de 5 minute sunt discriminatorii, susţine Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) într-un răspuns transmis Ziarului Financiar. În campania „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“, ZF a descoperit că cel puţin 25 de şcoli şi 15.000 de elevi din Bucureşti învaţă astăzi într-un program şcolar cu ore mai scurte decât prevede legea.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Strategia de educație parentală a fost lansată în dezbatere pentru a treia oară, în 6 ani. Documentul ministrului Deca este înțesat cu limbaj de lemn și referiri la președintele Iohannis: „Viziunea asupra parentalității, subsecventă dezideratelor Proiectului România Educată, este în perspectiva 2030 aceea de a clădi, împreună cu părinții, o societate durabilă”.

Citește și