• Presa din Olanda: 28 de state membre NATO îl susțin pe Rutte.
  • Wall Street Journal: Klaus Iohannis și-a ales prost momentul să candideze la NATO.
  • Le Figaro: Iohannis nu are calitățile necesare funcției.
  • Financial Times: Klaus Iohannis nu este văzut ca o alternativă la Mark Rutte.
  • Klaus Iohannis consideră că are șanse rezonabile la șefia NATO.

Visul euroatlantic al lui Klaus Iohannis este din ce în ce mai departe. O ploaie de critici la adresa președintelui român vine din presa internațională.

Și-a ales prost momentul, ceea ce a iritat mulți diplomați ai Alianței, scrie Wall Street Journal. De aceeași părere este și un un analist politic care spune pentru Le Figaro că modul în care a făcut anunțul președintele român, momentul și mai ales lipsa de comunicare cu partenerii arată că Iohannis nu are calitățile necesare funcției. Iar Financial Times scrie că, în contextul întâlnirii miniștrilor de Externe ai NATO la Bruxelles este foarte posibil să se discute despre succesorul lui Jens Stoltenberg, dar Klaus Iohannis nu este văzut ca o alternativă reală la olandezul Mark Rutte.

Presa din Olanda scria ieri că Rutte este susținut de 28 din cei 32 de membri ai alianței. Cine ar mai putea fi de partea lui Iohannis? Bulgaria, Ungaria și Turcia. Cu Viktor Orban, Klaus Iohannis s-a văzut astăzi la București, la o reuniune de lucru prentru viitoarea Agendă Strategică a Uniunii Europene. Au particpat și președintele Consiliului European, Charles Michel și premierul belgian și cel croat. De acasă, Iohannis pare că se luptă cu morile de vânt.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și