• Chiar și cele mai scumpe și extravagante case pot cădea în paragină fără îngrijirea corespunzătoare.
  • Aceste conace valorau probabil echivalentul a milioane de euro atunci când au fost construite.
  • Ani mai târziu, casele stau abandonați în diferite stări de deteriorare.

Când au fost construite, aceste conace valorau probabil echivalentul de milioane de dolari de astăzi. Acum, însă, se destramă, informează Business Insider.

De la o vilă care stă goală de 70 de ani pe o insulă din nordul statului New York până la un fost conac de petrecere din Tennessee, vezi cum arată 10 conace abandonate din întreaga lume care probabil valorau odată milioane de dolari.

Conacul Swannanoa din Lyndhurst, Virginia, a fost construit în 1912 de milionarul căilor ferate James H. Dooley, care ar fi construit-o pentru soția sa.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Când cuplul s-a stins din viață, casa de 52 de camere a fost folosită ca club de țară pentru o perioadă. Apoi, un cuplu de oameni de știință a închiriat conacul și l-a transformat într-un muzeu, continuând să locuiască acolo până la moartea lor. Nimeni nu a locuit în casă din 1988.

Conacul este ocazional încă deschis publicului pentru nunți și alte evenimente, dar localnicii s-au plâns că proprietatea a fost administrată prost și că starea sa se deteriorează.

Casa Cambusnethan din North Lanarkshire, Scoția, este unul dintre ultimele conace gotice rămase din țară. Conacul a fost construit în 1819 pentru a înlocui o casă de la începutul secolului al XVII-lea care a ars în 1810. În anii 1970, casa a fost folosită pentru banchete medievale simulate, dar a fost deteriorată și mai mult de un incendiu în anii 1980.

Cambusnethan House se află în Registrul Clădirilor la Risc din Scoția la un nivel de risc „critic”. Un grup numit „Prietenii lui Cambusnethan Priory” a fost înființat în 2014 pentru a încerca să salveze clădirea de orice deteriorare ulterioară.

Lynnewood Hall, un palat din epoca de aur vechi de un secol, cu 110 camere, chiar lângă Philadelphia, a fost proiectat de Horace Trumbauer la sfârșitul anilor 1890. Ar costa aproximativ 200 de milioane de dolari pentru a construi clădirea astăzi. Deși este încă într-o stare relativ bună, ar putea costa până la 40 de milioane de dolari pentru a restaura sala și terenul la gloria lor de odinioară, potrivit lui David B. Rowland, președintele Societății istorice Old York Road.

Castelul Pidhirtsi din regiunea Lvov din Ucraina a fost construit ca o casă de agrement pentru un comandant militar polonez de rang înalt între 1635 și 1640 de către arhitectul italian Andrea dell’Aqua. Conacul a prosperat ani de zile, dar în secolul al XIX-lea, noi proprietari au preluat și au neglijat castelul, astfel încât până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta s-a deteriorat masiv.

Citește și