• Roba de catifea violet și aur este brodată cu albine, un gândac, flori, embleme naționale și cifrul Camillei.
  • Palatul Buckingham a lansat noi fotografii și detalii despre robele de încoronare pe care Regele și Regina Camilla le vor purta.
  • Roba are, de asemenea, embleme naționale – trandafirul, ciulinul și trifoiul.

Camilla va purta robele de încoronare făcute pentru Regina Elisabeta a II-a când va fi încoronată Regină sâmbăta viitoare, la data de 6 mai, scrie The Independent. Palatul Buckingham a lansat noi fotografii și detalii despre robele de încoronare pe care Regele și Regina Camilla le vor purta la ceremonie de weekendul viitor.

În conformitate cu tradiția, Charles și Camilla vor purta câte două haine diferite – Robes of State roșii la sosire și Robes of Estate violet când pleacă la sfârșitul serviciului. Regele va purta hainele de stat ale bunicului său George al VI-lea de la încoronarea din 1937, care au aproape 90 de ani și au fost conservate și pregătite pentru această ocazie.

Camilla va purta Roba de stat purpurie a regretatei Regine, care a fost făcută pentru încoronarea Elisabetei a II-a în 1953 și a fost conservată cu unele ajustări. Are o trenă de 5,5 metri. Noua Robe of Estate a Camillei a fost concepută în catifea violet pentru a se potrivi cu cea a regelui.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Roba de catifea violet este brodată în fire de aur și decorată complex cu albine, un gândac și o mulțime de flori – inspirând temele naturii și ale mediului. Astfel, îi aduce un omagiu regelui prin încorporarea de delphiniums – una dintre florile sale preferate, care este și floarea lunii nașterii Camillei – și, în memoria Elisabetei a II-a, include floare preferată a regretatei Regine, crinul.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Pentru prima dată, insecte, inclusiv albine și un gândac apar pe Roba de încoronare, inspirând temele naturii și ale mediului și reflectând afecțiunea Majestăților lor pentru lumea naturală”. Roba pe care o va purta Regina Camilla are embleme naționale – trandafirul, ciulinul și trifoiul. De asemenea, există mirt, reprezentând speranța; alchemilla mollis, cunoscută drept mantaua doamnei, care simbolizează dragostea și confortul; feriga care simbolizează puritatea și florile de colț, care reprezintă dragoste și tandrețe.

Citește și