• Un nou portret oficial al Regelui Charles a fost dezvăluit publicului.
  • Biroul Cabinetului Marii Britanii a declarat luni într-un comunicat de presă că portretul regelui va „reflecta noua eră din istoria noastră”.
  • Fotograful britanic Burnand are de multă vreme legături strânse cu Familia Regală.

Un nou portret oficial al Regelui Charles, care va fi afișat pe clădirile din UK, a fost dezvăluit publicului.

Fotografia, care a fost făcută anul trecut la Castelul Windsor, îl arată pe Rege purtând o uniformă de amiral al Flotei Marinei Regale, împodobită cu medalii, scrie CNN.

Organismele publice, cum ar fi tribunalele, școlile și consiliile pot solicita copii gratuite ale portretului, cu rame de stejar. Portretul a fost realizat de fotograful Hugo Burnand.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Portretul înrămat măsoară 64 de centimetri (25 inchi) pe 51 de centimetri (20 inchi).

Fotograful britanic Burnand are de multă vreme legături strânse cu Familia Regală; a făcut fotografii și la încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla. De asemenea, a făcut fotografiile oficiale atât pentru nunta lui Charles și a Camillei în 2005, cât și pentru nunta lui William și Catherine în 2011.

„Portretele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a sunt în prezent expuse în multe instituții publice, iar noul portret oficial al Regelui Charles va permite organizațiilor din Marea Britanie să continue această tradiție”, a declarat Cabinetul Regatului Unit într-o declarație de presă.

Cu toate acestea, schema de portrete, care are un preț de 8 milioane de lire sterline (10,1 milioane de dolari), s-a confruntat cu critici, grupul anti-monarhie Republic descriind-o drept o „risipă rușinoasă de bani”.

„Într-o perioadă în care majoritatea consiliilor locale măresc taxele și reduc serviciile publice, când școlile și spitalele se luptă, să cheltuiți chiar și 1 liră sterlină pe această prostie ar fi 1 liră sterlină prea mult”, a declarat Graham Smith, directorul executiv al Republic, în urma anunțului guvernului din aprilie.

Biroul Cabinetului Marii Britanii a declarat luni într-un comunicat de presă că portretul regelui va „reflecta noua eră din istoria noastră”.

Nu este încă clar câte organisme publice au cerut un portret, Biroul Cabinetului spunând marți pentru CNN că nu are cifrele.

Portretele comandate urmează să fie livrate începând cu februarie, iar mai multe copii comerciale vor fi puse la dispoziție, a spus guvernul.

Citește și