• Aceasta nu este prima dată când guvernul a stârnit agitație cu politicile sale față de vaci.
  • Declararea zilei de 14 februarie drept Ziua îmbrățișării vacii”, venise luni, într-o declarație a Consiliului pentru bunăstarea animalelor din India.
  • Dar la o săptămână de la anunț – după zile de batjocură și ridiculizare online – ideea pare să fi fost abandonată.

Timp de secole, vacile au fost considerate sacre de către populația majoritar hindusă din India, un simbol atât al Pământului, cât și al divinității. Într-adevăr, animalele sunt atât de venerate, încât autoritățile plănuiau să redenumească această Zi a Îndrăgostiților drept Ziua îmbrățișării vacilor”, sperând că această mișcare va stimula bogăția emoțională” a cetățenilor și va da o lovitură patrimoniului local în ceea ce privește ceea ce este văzut ca un import cultural occidental.

Dar se pare că mișcarea s-a întors împotriva sa și a fost abandonată după ce a provocat o avalanșă de meme-uri pe internet, desene animate și glume ale prezentatorilor TV despre importanța consimțământului.

Declararea zilei de 14 februarie drept Ziua îmbrățișării vacilor”, venise luni, într-o declarație a Consiliului pentru bunăstarea animalelor din India, care a numit vacile coloana vertebrală a culturii indiene și a economiei rurale”.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?

Vaca este cea care dăruiește totul, oferind bogății umanității” datorită naturii sale hrănitoare”, a declarat agenția, un organism statutar care consiliază Ministerul Indiei pentru Pescuit, Zootehnie și Lapte. Agenția a declarat că promovarea îmbrățișării vacilor face parte dintr-un efort de promovare a tradițiilor vedice” sau a tradițiilor sacre hinduse, despre care a afirmat că au fost erodate de influența occidentală.

Tradițiile vedice sunt aproape pe cale de dispariție din cauza progresului culturii (occidentale) de-a lungul timpului”, se arată în declarație. Orbirea civilizației occidentale a făcut ca cultura și moștenirea noastră fizică să fie aproape uitate”.

Dar la o săptămână de la anunț – după zile de batjocură și ridiculizare online – ideea pare să fi fost abandonată. Timp de câteva zile, mass-media și-au bătut joc de planul guvernului, publicând caricaturi satirice în care apăreau vaci fugind de bărbații îndrăgostiți, în timp ce utilizatorii de internet s-au bucurat să posteze videoclipuri cu întâlniri violente între animale și oameni.

Un prezentator al unuia dintre cele mai importante canale de știri în limba engleză din India, NDTV, a fost chiar filmat în timp ce încerca să îmbrățișeze mai multe vaci, care păreau să-i respingă avansurile.

Știința vacilor

Aceasta nu este prima dată când guvernul a stârnit agitație cu politicile sale față de vaci – a căror ucidere sau consumare este considerată un păcat de mulți hinduși, care reprezintă aproximativ 80% din cei 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei.

Vânzarea și sacrificarea animalului este interzisă în cea mai mare parte a țării, iar animalele sunt adesea lăsate să umble libere pe străzi și pe șosele, cu un aspect emaciat, unde automobiliștii trebuie să aibă grijă să nu le lovească.

O agenție pentru protecția vacilor, cunoscută sub numele de Rashtriya Kamdhenu Aayog (RKA), a fost înființată în 2019 de către Ministerul Pescuitului, Zootehniei și Industriei Laptești.
Doi ani mai târziu, RKA a fost nevoită să amâne pe termen nelimitat un examen național de „știința vacilor” după ce programa școlară a stârnit numeroase critici din cauza afirmațiilor sale neștiințifice despre acest animal.

Printre mai multe afirmații nedovedite, ghidul de studiu al examenului de 54 de pagini afirma că activitatea abatoarelor pe scară largă duce la cutremure majore, sugerând că durerea emisă de sacrificarea în masă ar putea genera suficient stres pentru a declanșa o reacție seismică.

Fără a furniza dovezi, acesta a mai afirmat că vacile indigene (indiene) produc lapte de cea mai bună calitate, în comparație cu vacile exotice”.