• Mult mai puțini adulți americani participă la activități culturale, cum ar fi concerte de muzică clasică, producții de teatru și filme decât înainte de pandemia de coronavirus.
  • Doar 48% dintre adulți au raportat că au participat la cel puțin un eveniment artistic din iulie 2021 până în iulie 2022, conform Sondajului privind participarea publicului în arte.
  • Sondajul, făcut pe un eșantion de 40.718 adulți din SUA cu o rată de răspuns de aproximativ 59%, a constatat scăderi aproape universale ale frecvenței la arte plastice din 2017 până în 2022.

Cercetările publicate de National Endowment for the Arts au descoperit că mult mai puțini adulți americani participă la activități culturale, cum ar fi concerte de muzică clasică, producții de teatru și filme decât înainte de pandemia de coronavirus, scrie The Washington Post.

Doar 48% dintre adulți au raportat că au participat la cel puțin un eveniment artistic din iulie 2021 până în iulie 2022, conform Sondajului privind participarea publicului în arte, care a fost administrat de Biroul de recensământ aproximativ la fiecare cinci ani din 1982.

Acest sondaj a constatat că 82% dintre respondenți au urmărit sau ascultat activități artistice prin intermediul platformelor digitale între 2021 și 2022, sugerând o implicare online solidă care a persistat chiar și atunci când evenimentele în persoană au revenit.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Național Endowment for the Arts are un angajament de lungă durată de a oferi domeniului artelor și culturii și publicului larg cercetări precise și relevante”, a declarat președintele NEA, Maria Rosario Jackson, într-un comunicat. „Luate împreună, aceste rapoarte ajută la dezvăluirea stadiului participării artelor în țara noastră.”

Sondajul, făcut pe un eșantion de 40.718 adulți din SUA cu o rată de răspuns de aproximativ 59%, a constatat scăderi aproape universale ale frecvenței la arte plastice din 2017 până în 2022. Adulții care au raportat că au văzut o producție de teatru muzical au scăzut de la aproximativ 17% la 10&; numărul pieselor nemuzicale a scăzut de la aproximativ 9% la 5%. Prezența la spectacole de balet, operă și muzică clasică a înregistrat o scădere la fel de dramatică.

Citește și: