• Președintele a felicitat forțele de intervenție pentru reacția în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș 
  • Iohannis afirmă că i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să lucreze rapid la o reformă a sănătății
  • Iohannis: A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate, s-a reacționat extrem de rapid
  • Klaus Iohannis a mers la „Matei Balș” la opt ore de la producerea tragediei

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, o declarație de presă, referitoare la tragedia care a avut loc la Institutul Matei Balș din Capitală.

O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Pot să spun că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele certe despre intervenție.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate, s-a reacționat extrem de rapid. Forțele au stins focul și au mutat pacineții la alte spitale. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine la acest incendiu groaznic.

Este clar că trebuie trase niște cocnluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut o tragedie la Piatra Neamț. Au fost incendii mai mici la alte spitale și motivele sunt diverse. Anchetele vor scoate la lumină cine sunt vinovații. Problema este mult mai amplă. Avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am cerut ministrului Sănătății să lucreze la un proiect de reformă pentru tot sistemul de sănătate din România.

Medicii au fost și rămân eroii mei: medicii, asistenele, întregul personal. Lucrează de un an de zile în condiții foarte complicate, cu personal prea puțin”, a spus șeful statului.