• Pierre Agostini, Ferenc Krausz și Anne L’Huillier au fost câștigătorii premiului Nobel pentru fizică, în 2023.
  • Ferenc Krausz a declarat că va dona banii primiți de la Comitetul Nobel pentru a ajuta Ucraina.
  • Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta valorează 995.000 de dolari, iar suma a fost împărțită la cei trei câștigători.

Laureatul Premiului Nobel pentru fizică în 2023 și omul de știință ungur Ferenc Krausz, a declarat că va dona banii primiți de la Comitetul Nobel pentru a ajuta Ucraina, relatează Ediția maghiară a Portofolio.

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta valorează 995.000 de dolari, dar din moment ce au fost trei câștigători, această sumă a fost împărțită între ei.

Radu Afrim: Sunt un fan al scrierilor lui

Regizorul român, Radu Afrim a împărtășit câteva gânduri pozitive, pe pagina sa de Facebook: „Mă bucur pentru Jon Fosse . Mai ales că sunt primul regizor din România care a montat o piesa scrisa de laureatul Nobel de anul ăsta . Și în România era nevoie de curaj la acel moment sa montezi teatru minimal poetic . Cu un fond principal de cuvinte redus care se tot repetă. În 2006, la teatrul din Arad, am montat <vis.toamna> într un decor superb al regretatului artist Onisim Colta. Un cuplu de intelectuali loco, Schwartz se chemau parcă, au iesit scandalizati din sala strigând <ce de platitudini in textul asta. Pe ce prostie a dat teatrul banii>. Ce platitudini splendide , aș zice eu . Sunt un fan al scrierilor lui , cele două cărți de teatru traduse în România au pe copertă fotografii semnate de mine”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Citește și