Laureatul Premiului Nobel, Ferenc Krausz va dona banii primiți pentru a ajuta Ucraina. Care este mesajul regizorului Radu Afrim

Budapest, 2022. február 14. Krausz Ferenc Németországban élõ magyar fizikus, aki a napokban vehette át a Wolf-díjat, sajtótájékoztatót tart az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. február 14-én. Az eseményen Palkovics László elmondta, hogy a kormány évek óta a magyar gazdasági versenyképesség kulcsának tartja az egészséggazdaságot, és már látszanak az egészségiparba fektetett kormányzati források eredményei. MTI/Kovács Attila

Laureatul Premiului Nobel pentru fizică în 2023 și omul de știință ungur Ferenc Krausz, a declarat că va dona banii primiți de la Comitetul Nobel pentru a ajuta Ucraina, relatează Ediția maghiară a Portofolio.

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta valorează 995.000 de dolari, dar din moment ce au fost trei câștigători, această sumă a fost împărțită între ei.

Radu Afrim: Sunt un fan al scrierilor lui

Regizorul român, Radu Afrim a împărtășit câteva gânduri pozitive, pe pagina sa de Facebook: „Mă bucur pentru Jon Fosse . Mai ales că sunt primul regizor din România care a montat o piesa scrisa de laureatul Nobel de anul ăsta . Și în România era nevoie de curaj la acel moment sa montezi teatru minimal poetic . Cu un fond principal de cuvinte redus care se tot repetă. În 2006, la teatrul din Arad, am montat <vis.toamna> într un decor superb al regretatului artist Onisim Colta. Un cuplu de intelectuali loco, Schwartz se chemau parcă, au iesit scandalizati din sala strigând <ce de platitudini in textul asta. Pe ce prostie a dat teatrul banii>. Ce platitudini splendide , aș zice eu . Sunt un fan al scrierilor lui , cele două cărți de teatru traduse în România au pe copertă fotografii semnate de mine”.

Citește și

Exit mobile version