• Nu există multe studii făcute pe limbile vorbite în întreaga lume.
  • Lingviștii nu vor ca locuitorii unui anumit stat să se simtă ofensați de opinii subiective.
  • Limba română a fost printre cele mai apreciate.

Limba română este printre cele mai frumoase din întreaga lume, arată o cercetare făcută pe ascultători englezi, chinezi și semiți. Peste 800 de persoane au acordat note pentru fiecare limbă vorbită, iar rezultatele finale plasează limba noastră printre cele mai plăcute la auz.

În primul rând, nu există multe studii făcute pe limbile vorbite în întreaga lume. Motivul este simplu. Lingviștii nu vor ca locuitorii unui anumit stat să se simtă ofensați de opinii subiective. Totuși, există câteva preconcepții. Care e cea mai dificilă limbă pe care ai auzit-o? Germana? Studiul i-a pus pe oameni în fața următorului fapt. Au ascultat un filmuleț despre viața lui Iisus tradus în 228 de limbi și au acordat note pentru fiecare dintre acestea.

Limba română a fost printre cele mai apreciate, însă nimic nu le-a plăcut mai mult asculătorilor decât Tok Pisin, o creolă engleză vorbită de locuitorii din Papua Noua Guinee. Totuși, diferențele au fost foarte mici, încât, deși a fost realizat un clasament, este foarte dificil să determinăm care este cea mai melodioasă sau cea mai puțin plăcută limbă din lume.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Cercetătorii subliniază faptul că nu doar originile influențează modul în care un ascultător evaluează o limbă. Experiențele culturale de care acesta avut parte își spun cuvântul. Așa că îți propun să ascultăm și noi un citat din Biblie în Tok Pisin și să decidem dacă ne place sau nu cum sună.

Citește și