• O actriță spaniolă a stârnit controverse după ce a apelat la o mamă surogat pentru a îndeplini ceea ce ea spune că a fost ultima dorință a fiului ei decedat: să aibă un copil.
  • Povestea a stârnit dezbateri atât juridice, cât și etice în Spania, unde maternitatea surogat este ilegală.
  • Obregón a declarat pentru revista Hola! că bebelușul, Ana Sandra Lequio Obregón, s-a născut pe 20 martie în Miami și va avea pașaport american.

O actriță de televiziune spaniolă a stârnit controverse după ce a apelat la o mamă surogat pentru a îndeplini ceea ce ea spune că a fost ultima dorință a fiului ei decedat: să aibă un copil. Ana Obregón a anunțat nașterea într-un articol de copertă pentru revista Hola! publicat la începutul lunii aprilie, detaliind modul în care a folosit probe de spermă de la fiul Aless, care a murit de cancer în 2020 la vârsta de 27 de ani, pentru a lăsa însărcinată o mamă surogat, scrie CNN.

Povestea a stârnit dezbateri atât juridice, cât și etice în Spania, unde maternitatea surogat este ilegală, iar mostrele de spermă pot fi folosite pentru a lăsa însărcinată o parteneră văduvă în termen de 12 luni de la decesul donatorului doar cu permisiunea explicită a acestuia.

Obregón a declarat pentru Hola! că bebelușul, Ana Sandra Lequio Obregón, s-a născut pe 20 martie în Miami și va avea pașaport american. Ea va fi înregistrată la consulatul spaniol din Miami înainte de a zbura spre casă în Spania, a adăugat Obregón.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Unii s-au întrebat dacă Obregón ar trebui să poată aduce în țară un copil născut printr-o metodă ilegală conform legislației spaniole. Dar actrița spune că are documente care dovedesc că este recunoscută legal ca mamă a copilului în Statele Unite, iar adoptarea unui copil născut în străinătate este legală în Spania.

În timp ce unii experți spun că legalitatea situației este neclară, mulți comentatori juridici au spus că este puțin probabil ca ea să se confrunte cu probleme legale la întoarcerea în țară.

Citește și: