• Un bilet la Versailles costa 21€, la Metropolitan sau Guggenheim din NY 28€.
  • Luvrul vrea să regleze fluxul de turiști.
  • Biletul de intrare, care costa echivalentul a 3 euro în 1983, a ajuns la 17 euro în 2017.

Muzeul Luvru anunță o creștere record a prețurilor: biletul de acces va trece de la 17 euro la 22 euro din 15 ianuarie 2024. Ceea ce înseamnă o creștere de 30%. Muzeul parizian se aliniază cu domeniul de la Versailles, al cărui bilet de intrare va crește discret în ianuarie de la 19,50 euro la 21 de euro. Prețul se apropie de cel al muzeelor ​​americane.

Luvru invocă inflația costurilor cu energia, care se adaugă dorinței de reglare a fluxurilor de vizitatori. Această măsură va afecta în principal turiștii străini, care reprezintă două treimi din cele 8,7 milioane de intrări la muzeu în 2023. Dar Luvru pariază că aceștia nu vor ezita să vină să admire Mona Lisa, Venus din Milo sau Victoria din Samotrace, indiferent de cost. Pe de altă parte, măsura ar trebui să-i descurajeze și mai mult pe francezii loviți de inflație și copleșiți de cozile din fața Piramidei, chiar dacă muzeul susține că este complet gratuit pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele cu handicap sau studenți. o măsură cheie a democratizării culturale: accesul liber la colecțiile sale în primele duminici ale lunii, a fost suspendată încă din 2014.

Biletul de intrare, care costa echivalentul a 3 euro în 1983, a ajuns la 17 euro în 2017. Platforma de închiriere de vacanță Holidu estimează că în acest ritm prețul de intrare va ajunge la 72 de euro în 2050. Muzeul Luvru nu poate fi însă văzut într-o singură zi și atunci, exista o variantă mai interesantă, aceea a abonamentului anual, care costă 70€ și îți permite acces nelimitat.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
CE ESTE TRENDUL BARBARA RHUBARB

Citește și