• Oppenheimer este al 6-lea film al lui Christopher Nolan în care apare Cillian Murphy.
  • Este prima dată când Cillian Murphy are rolul principal într-un film de-al lui Nolan.
  • Colaborarea dintre cei doi a pornit după ce Cillian Murphy a ratat audiția pentru Batman Begins.

Săptămâna aceasta apare la cinema filmul Oppenheimer, bazat pe viața creatorului bombei nucleare. Regizor: Christopher Nolan. Actorul principal: Cillian Murphy. Este a 6-a colaborare dintre cei doi. Relația dintre cei doi a început în urmă cu două decenii când Murphy a fost la audiție pentru rolul lui Bruce Wayne din Batman Begins. Nu a primit rolul, însă l-a cucerit pe Nolan, spune IGN.

„Am dat proba pentru rolul lui Batman, lucru pe care l-am considerat a fi o idee nebunească. Dar el a văzut ceva la audiție și ne-am înțeles. A existat o conexiune, iar eu am îmbrățișat felul în care lucrează” își aduce aminte Cillian Murphy.

„Am simțit că este cineva alături de care vreau să creez, cineva cu care vreau să lucrez așa că am vrut să facem audiția. Și pe baza acesteia studio-ul, lucru unic în istoria filmelor Batman, a fost fericit să ia pe cineva care era un necunoscut și să-l pună în rolul negativ. Și a făcut o treabă extraordinară” explică Christopher Nolan.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

A urmat The Dark Knight, Inception, Dark Knight Rises și Dunkirk. Însă în Oppenheimer, Cillian Murphy este pentru prima dată în rol principal într-un film de-al lui Nolan. Iar regizorul dezvăluie că nu s-a gândit nicio clipă la alt actor pentru acest rol.

„Mă uitam la coperta American Prometheus, cartea după care am făcut adaptarea, și este această poză cu Oppenheimer, cu o privire intensă cu ochii lui albaștri. Și m-am gândit: știu cine poate să facă asta. Aveam nevoie de un actor, iar Cillian era acel actor care putea prezenta povestea către audiență.” își aduce aminte Nolan.

„Nu ne auzim între filme, nu ieșim să mâncăm pizza sau ceva de genul ăsta. El mă sună când e pregătit să facă un film și eu mereu voi fi acolo pentru că am învățat atât de multe de la el ca actor” mai spune Murphy.

Citește și: