• Pelé a murit în decembrie la vârsta de 82 de ani.
  • Singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, el este considerat cel mai bun fotbalist din istorie.
  • Dicționarul Michaelis în limba portugheză, unul dintre cele mai populare din Brazilia, a adăugat pelé” ca nou adjectiv în ediția sa online.

Cuvântul Pelé, numele legendarului fotbalist brazilian care a decedat la sfârșitul anului trecut, a fost inclus în ediţia portugheză a dicţionarului Michaelis şi se defineşte caa cineva ieşit din comun”, transmite BBC.

Dicționarul Michaelis în limba portugheză, unul dintre cele mai populare din Brazilia, a adăugat pelé” ca nou adjectiv în ediția sa online. Includerea a venit după ce o campanie a Fundației Pelé pentru a-l onora pe starul fotbalului a adunat peste 125.000 de semnături.

Pelé a murit în decembrie la vârsta de 82 de ani. Singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, el este considerat cel mai bun fotbalist din istorie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În timpul carierei sale de jucător, care s-a întins pe parcursul a două decenii, a marcat un număr record de 1.281 de goluri pentru clubul brazilian Santos, echipa națională a Braziliei și New York Cosmos. De la moartea sa în urma unor complicații cauzate de un cancer la colon, fostul său club, Santos, canalul sportiv SporTV și Fundația Pelé au făcut presiuni pentru ca numele starului de fotbal să fie recunoscut în dicționar.

Miercuri, editorii dicționarelor Michaelis au anunțat că acest cuvânt va fi inclus imediat în ediția digitală a dicționarului portughez și în versiunea tipărită, odată cu publicarea următoarei ediții.

Intrarea este următoarea: pe.lé adj. Ceea ce sau cineva care este ieșit din comun, care sau care, în virtutea calității, valorii sau superiorității sale, nu poate fi egalat de nimic sau de nimeni, la fel ca Pelé, porecla lui Edson Arantes do Nascimento (1940-2022), considerat cel mai mare atlet al tuturor timpurilor; excepțional, incomparabil, unic.”

Citește și