• Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului internaţional de literatură de la Odesa are loc la București.
  • Ediția 2024 a festivalului ucrainean are loc între 22 și 25 februarie la Goethe Institut în București.
  • Printre invitați se numără Daniel Kehlmann și Ilaria Gaspari din Germania și Italia.

În weekend poți să prinzi întâlnirile din cadrul Festivalului Internațional de Literatură de la Odesa, găzduite în 2024 de Goethe Institut la București. Ambasadorul Ucrainei în România a deschis seria de evenimente cu un moment emoționant dedicat comemorării a doi ani de agresiune rusă deschisă în Ucraina.

„Cum ne apropiem de acest moment, dați-mi voie să rog să oferim un minut de reculegere drept omagiu celor uciși. Sunt bucuros că festivalul acesta are loc la București, capitala României, țara care prin conducere și prin poporul român a arătat sprijin Ucrainei și ucrainenilor din primele zile ale războiului”, a declarat Igor Prokopchuck, ambasador al Ucrainei în România.

Întâlnirile de la Goethe Institut din București te aduc și aproape de scriitorii ucraineni care își văd existența amenințată în cel mai concret mod la care te poți gândi.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

„Cred că fiecare întâlnire internaţională a scriitorilor este o bună ocazie de a face schimb de idei despre literatură şi politică. Sper că ne putem asculta activ unii pe alţii. Dacă credem că literatura este un instrument universal de înţelegere, putem să o folosim pentru discuţii, nu pentru luptă”, a afirmat scriitorul ucrainean Vasîl Mahno – poet, eseist şi traducător,

Citește și