• Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Odesa are loc la București.
  • Ediția 2024 a festivalului ucrainean are loc între 22 și 25 februarie la Goethe Institut în București.
  • Printre invitați se numără Daniel Kehlmann și Ilaria Gaspari din Germania și Italia.

Bucureştiul va fi gazda celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internaţional de Literatură de la Odesa, un eveniment literar de tradiţie iniţiat în 2015 care, din cauza războiului, în ultimii doi ani a devenit un proiect itinerant. În 2023 s-a desfăşurat în Georgia, iar anul acesta are loc în București.

Ce subiecte vor fi abordate în cadrul Festivalului de Literatură?

„Avem o paletă foarte bogată. De la filme, la dezbateri, evenimente literare. Sunt prezenți scriitori din multe țări europene, inclusiv din Ucraina. Este un program variat și recomand tuturor iubitorilor de literatură să parcurgă site-ul evenimentului. Acolo vor găsi toate informațiile despre festival.

Accesul este liber pentru toată lumea. Festivalul debutează în această seară, la ora 17:00 și până duminică vor fi patru zile pline la Goethe Institut. Avem evenimente despre literatură, oamenii pot veni să asiste la o discuție despre libertatea de exprimare, drepturile omului, genocid, alții poate doresc să vadă un film. E foarte important ca oamenii să se informeze și să vadă exact ce program avem”, a declarat Oana Stanescu, manager pentru Festivalul de Literatură de la Odesa, ediția 2024, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Citește și