• Se deschide ediția extinsă a „Weekend-ului românesc de la Washington”, cel mai mare festival românesc din Statele Unite.
  • Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York au organizat evenimentul în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.
  • Festivalul este organizat pe eleganta esplanadă The Wharf, o zonă foarte populară pentru petrecerea timpului liber.

Astăzi începe ediția extinsă a „Weekend-ului românesc de la Washington”, cel mai mare festival românesc din SUA. Până pe 9 iulie ai parte de spectacole de dans popular, concerte live, dar și degustări culinare. Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York au organizat evenimentul în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii își vorbește despre festival.

Ce activități sunt organizate pe esplanada The Wharf și ce va vedea publicul în acest an

„Acest festival este deja la a doua ediție. Ne întoarcem în Washington DC, și mai mare și mai îndrăzneț decât anul trecut. Un spațiu vibrant, unde americanii vin să se relaxeze. Vom avea trei zile de extravaganță. Un festival care celebrează diversitatea culturii românești, cu muzică, cu dans, concerte și spectacole de meșteșuguri”, a declarat la Aleph News, ambasadorul României în SUA.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Celebrul cotidian Washington Post a nominalizat de asemenea evenimentul ca fiind cel mai bun din această săptămână. „Aceasta este o invitație pentru publicul american să viziteze România. Țara noastră ar putea fi locul perfect pentru o vacanță cu prețuri foarte bune, cu internet rapid, cu oameni grozavi și cu o istorie fascinantă”.

Cum sunt primite tradițiile românești în SUA

„Americanii sunt entuziaști. Un astfel de eveniment îi entuziasmează. Cu cât suntem mai prezenți, cu atât vor descoperi și mai mult lucruri despre România. Am avut câteva zeci de mii de participanți”. Ambasadorul a declarat că de la vin până la cărți despre istoria și cultura românească, toate s-au epuizat imediat.

La festival vei avea parte și de o expoziție de costume populare, vei putea învăța tehnicile olăritului și te poți bucura de demonstrații live de sculptură în lemn.

Festivalul se adresează tuturor vârstelor și este unul gratuit. „Ne așteptăm la un flux foarte mare de public american”, a conchis Ambasadorul României în SUA.

Citește și