• Parlamentarii din Camera Reprezentanților din Delaware au aprobat o lege care le permite corporațiilor să voteze la alegerile municipale.
  • Peste 12 municipalități din Delaware permit deja proprietarilor nerezidenți să voteze.
  • O persoană care votează în numele unei entități comerciale sau al unui trust ar trebui să fie rezident al Delaware.

Parlamentarii din Camera Reprezentanților din Delaware au aprobat o legislație care autorizează un mic oraș din partea de sud a statului să permită entităților comerciale, inclusiv corporații și companii cu răspundere limitată, să voteze la alegerile municipale, declară AP.

Parlamentarii au votat pentru măsura care a fost trimisă Senatului în ultima zi a sesiunii legislative din acest an. Senatul a refuzat să preia măsura, deși ar putea fi revizuită atunci când Adunarea Generală se va întruni din nou în ianuarie.

Proiectul de lege autorizează o modificare a statutului pentru orașul Seaford, una dintre cele peste o duzină de municipalități din Delaware care permit deja proprietarilor nerezidenți să voteze. Cel puțin patru permit entităților corporative și trusturilor să voteze la alegerile municipale, în timp ce altele restricționează astfel de entități să voteze la alegeri speciale, cum ar fi anexări, referendumuri sau emisiuni de obligațiuni.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sursă: AP News

Modificările Cartei solicitate de guvernele locale din Delaware sunt de obicei aprobate de Adunarea Generală în mod superficial, fără dezbateri sau controverse. Schimbarea statutului lui Seaford, care nu creează precedent, a atras totuși atenția națională din cauza campaniilor media ale unor grupuri de opoziție, inclusiv Common Cause și Uniunea Americană pentru Libertăți Civile. Criticile au rezonat în rândul democraților progresişti ai Camerei, care au refuzat să voteze pentru măsura.

„Acesta nu este un lucru nou”, a spus reprezentantul republican. Danny Short, fost primar al orașului Seaford și sponsor șef al proiectului de lege, a declarat joi înainte de un vot eșuat asupra proiectului de lege. „Nu știu de ce oamenii ar critica o simplă lege.”

Proiectul de lege a fost rediscutată după încheierea acordurilor cu ușile închise de către parlamentarii GOP și majoritatea democraților, care controlează ambele camere ale Legislativului. Adoptarea măsurii a deschis calea pentru un vot final vineri asupra unui buget de capital de 1,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal care începe sâmbătă.

Modificarea statutului ar permite votul atât de către o persoană fizică, cât și o entitate, aceasta din urmă incluzând corporații, parteneriate, trusturi și societăți cu răspundere limitată stabilite în Delaware. Orice astfel de entitate ar avea un singur vot, indiferent de câte proprietăți ar deține.

Pentru a vota, o entitate ar trebui să certifice identitățile tuturor beneficiarilor efectivi. Aceste nume ar fi încrucișate cu listele de înregistrare a alegătorilor pentru a se proteja împotriva voturilor multiple în numele entităților afiliate cu proprietate comună.

Potrivit unui sondaj al Ligii Guvernelor Locale din Delaware, cel puțin 15 municipalități permit proprietarilor nerezidenți să voteze în alegeri, iar cel puțin 12 permit votul unor entități precum corporații, trusturi și societăți cu răspundere limitată. Această listă include Rehoboth Beach, unde președintele Joe Biden are o casă de vară. Rehoboth este cunoscută drept „Capitala de vară a națiunii” datorită popularității sale în rândul locuitorilor din Washington, D.C., dintre care unii dețin case de vacanță în Delaware.

Citește și

CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, a declarat în 2019 că va „închide compania” înainte de a „opera un submarin nesigur”

Australia legalizează psihedelicele. MDMA va fi folosit în tratarea afecțiunilor psihice

OceanGate continuă să promoveze pe site-ul său călătorii la epava Titanicului. Compania listează două misiuni pentru anul viitor