• Australia a devenit prima țară din lume care a legalizat utilizarea psihedelicelor pentru tratarea unor afecțiuni psihice.
  • Psihiatrii autorizați vor putea prescrie MDMA celor care suferă de stres post-traumatic și magic mushrooms pentru unele tipuri de depresie.
  • Utilizarea psihedelicelor va fi atent monitorizată, a declarat Dr. Mike Musker, cercetător în domeniul sănătății mintale la Universitatea din Australia de Sud.

Australia a devenit prima țară din lume care a legalizat utilizarea psihedelicelor pentru tratarea unor afecțiuni psihice. Psihiatrii autorizați vor putea prescrie MDMA celor care suferă de stres post-traumatic și magic mushrooms pentru unele tipuri de depresie, scrie BBC.

MDMA – cunoscut și sub numele de ecstasy – este un drog sintetic care acționează ca un halucinogen. Acesta crește nivelul de energie al consumatorului, experiențele senzoriale și distorsionează simțul timpului. Ciupercile magice, care cresc în mod natural, au, de asemenea, efecte halucinogene datorită compusului activ psilocibină.

În timp ce Australia este prima țară din lume care a reglementat drogurile ca medicamente, în SUA, Canada și Israel se desfășoară, de asemenea, teste clinice.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Conform noilor reglementări, care vor fi aplicate în Australia de la 1 iulie, psihiatrii autorizați pot prescrie MDMA pentru tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) și psilocibină pentru depresie, dacă alte tratamente nu au dat rezultate.

Utilizarea psihedelicelor va fi atent monitorizată, a declarat Dr. Mike Musker, cercetător în domeniul sănătății mintale la Universitatea din Australia de Sud.

Citește și