• Un nou studiu arată că Van Gogh este artistul preferat al bebelușilor.
  • Cercetătorii susțin că preferințele adulților către arta vin din copilărie.
  • Preferințele în materie de Van Gogh se reflectă în comportamentul copiilor.

Un studiu realizat la Universitatea Sussex îți arată că bebelușii și adulții nu au gusturi atât de diferite în materie de artă.

Studiul, coordonat de profesorul Philip McAdams, a fost realizat pe 25 de adulți cu vârste cuprinse intre 18 si 43 de ani si pe 25 de bebeluși cu vârste cuprinse intre 18 si 40 de săptămâni. In cadrul acestuia, fiecare părinte si copil a primit un iPad cu 40 de imagini, dintre care 10 reprezentând o selecție de peisaje de Van Gogh. Iar rezultatele au surprins.

Cercetătorii au realizat un punctaj mediu de plăcere pentru operele favorite ale adulților si le-au comparat cu timpul mediu de privit al bebelușilor. Rezultatele au arătat ca micuții au avut tendința de a se uita mai mult la operele lui Van Gogh pe care adulții le-au marcat ca fiind imaginile preferate.

Pictura preferata atat de bebeluși, cat si de adulți a fost lucrarea „Tulpini verzi de porumb” din 1888. Studiul demonstrează ca bebelușii privesc mai degrabă culorile care le plac adulților, astfel încât arata o preferință comuna pentru aceleași imagini.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Citește și: