The Telegraph a publicat un reportaj despre atracțiile turistice ale României: „Delta Dunării oferă priveliști uimitoare și mâncare bună”

Avem o țară frumoasă și bogată, iar asta o confirmă azi și cotidianul britanic The Telegraph care a publicat un reportaj despre atracțiile turistice ale României. Ce i-a impresionat pe jurnaliști? Avem 244 de kilometri de coastă, cea mai mare parte a acesteia fiind acoperită cu nisip la fel de fin ca oricare altul pe care îl poți găsi în Caraibe.

În apropiere de Sarichioi, peisajul s-a schimbat brusc. În loc de lanuri de grâu, șoseaua era străjuită de copaci înalți acoperiți cu cuiburi de barză; blocurile de apartamente urâte au fost înlocuite de case cu un etaj, cu acoperișuri de paie, ale căror fațade – vopsite în roz pudrat, verde fistic și roșu mac – priveau spre grădini de căsuțe plantate cu ceapă, pepeni, roșii și trandafiri.

„Poate că decizia mea de a încerca o vacanță pe plajă într-o țară cunoscută mai ales pentru Dracula și Dacia nu a fost total greșită”, scrie jurnalista Heidi Fuller-Love, specializată în domeniul călătoriilor. care a călătorit apoi cu o barcă până la Sfântu Gheorghe, unde s-a și cazat.

„Am pescuit durabil aici încă din Evul Mediu, dar acum se acordă doar câteva licențe de pescuit pe an – Europa a decimat modul de viață local”, a mormăit recepționerul Mihai în timp ce mă conducea la apartamentul meu, încoronat cu un acoperiș de paie și un cuib de berze care ciripesc, a adăugat jurnalista britanică.

S-a declarat încântată de paturile confortabile, precum și de podelele și tavanele din lemn. Cazarea a fost 100 de euro pe noaptea, bani care includeau micul dejun și prânzul, iar cea mai bună dintre toate a fost piscina mare, cu vedere panoramică asupra unui afluent al Dunării plin de nuferi.

După o săptămână în Delta Dunării, s-a întors Constanța, unde s-a oprit să mănânce de prânz. La televizor se discutau despre posibilitatea ca România să adopta moneda euro, după ce, în sfârșit, a devenit membru Schengen, deși doar naval și aerian.

Exit mobile version