• Regele Charles al III-lea: Cu ocazia marcării primei aniversări de la moartea Majestății Sale și de la urcarea mea pe tron, ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă.
  • Pentru a marca aniversarea, Charles a publicat unul dintre portretele sale oficiale preferate ale regretatei Regine, capturat la Palatul Buckingham la 16 octombrie 1968.
  • Rishi Sunak i-a adus, de asemenea, un omagiu regretatului monarh, lăudându-i înțelepciunea, grația și „înțelepciunea ascuțită”. Premierul a spus că recunoștința pentru serviciul ei.

Regele Charles al III-lea a adus un omagiu regretatei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, printr-un mesaj care marchează prima aniversare de la moartea ei și de la urcarea lui Charles pe tron, scrie The Guardian.

Într-un mesaj semnat, el a scris: „Cu ocazia marcării primei aniversări de la moartea Majestății Sale și de la urcarea mea pe tron, ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, serviciul devotat pe care l-a ofeirt și tot ceea ce a însemnat pentru mulți dintre noi”.

„De asemenea, sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul care mi-au fost arătate mie și soției mele de-a lungul acestui an, deoarece facem tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Pentru a marca aniversarea, el a publicat unul dintre portretele sale oficiale preferate ale regretatei Regine, capturat la Palatul Buckingham la 16 octombrie 1968, ca parte a unei ședințe oficiale acordate lui Cecil Beaton.

Imaginea, care arată o regină în vârstă de 42 de ani purtând steaua ei din Ordinul Jartierei, a fost prezentată pentru prima dată la National Portrait Gallery între noiembrie 1968 și martie 1969. Beaton a fotografiat-o pentru prima dată pe regina în 1942 și a continuat să îi fie fotograf de-a lungul deceniilor, însă ședința din 1968 a fost ultima lor ședință împreună.

Regele și Regina vor marca aniversarea la Balmoral, refugiul lor scoțian, unde își petrec tradiționala vacanță de vară.

Rishi Sunak i-a adus, de asemenea, un omagiu regretatului monarh, lăudându-i înțelepciunea, grația și „înțelepciunea ascuțită”. Premierul a spus că recunoștința pentru serviciul ei și „viața extraordinară de datorie și dăruire” continuă să crească, la un an de la moartea ei la vârsta de 96 de ani.

Citește și: