• James Penfold, un artist englez, oferă o recompensă de 1,2 milioane de dolari pentru laptopul său furat, plin de artă.
  • „Mă simt absolut devastat” , spune el, după ce laptopul i-a fost furat din casa lui din estul Londrei.
  • Postările lui de pe Instagram sunt adevărate opere de artă digitală.

Un artist englez oferă o recompensă de 1 milion de lire sterline (1,2 milioane de dolari) pentru informații care să ducă la recuperarea laptopului și a hard disk-ului său care conține sute de opere de artă.

Potrivit Robb Report, James Penfold, cunoscut ca Penny, a descoperit că îi lipseau MacBook-ul Pro, hard disk-ul extern Samsung, banii, bijuteriile și alte obiecte de valoare din casa sa din estul Londrei, pe 17 martie, la întoarcerea dintr-o vacanță cu familia lui.

Penfold a pierdut numeroase lucrări de artă, inclusiv un portret neterminat al lui Batman și două proiecte NFT.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

Artistul încearcă să își refacă colecția de lucrări și caută informații de la colecționari și pasionați. El a solicitat ajutorul oamenilor pentru a-i trimite imagini și fișiere cu operele de artă pe care le-a vândut sau le-a dăruit în trecut.

Într-un mesaj recent adresat urmăritorilor săi, el a evidențiat ironia furtului, dat fiind că lucrările sale de artă ilustrează adesea oameni implicați în astfel de fapte.

FOTO – Robb Report

Penfold a declarat că este dispus să ofere un milion de lire sterline pentru returnarea în siguranță a fișierelor și a laptopului său. El crede că hard disk-ul se află probabil undeva într-un tomberon sau la un amanet, deoarece nu valorează nimic pentru nimeni altcineva, dar este neprețuit pentru el și familia sa.

,,Este literalmente ca și cum ar fi furat o parte din mine. Mă simt absolut devastat!” , a spus el.

Furtul de opere de artă și obiecte de valoare este un fenomen comun în lumea artei, iar artiștii sunt adesea ținte pentru hoți. Cu toate acestea, furtul de laptop-uri și hard disk-uri este rar, deoarece hoții se concentrează de obicei pe obiectele care au o valoare monetară mai mare. Penfold speră că recompensa sa va aduce informații care să ducă la recuperarea laptopului și a hard disk-ului său și la restituirea lucrărilor de artă furate.

Citește și:

Ce este fenomenul „hikikomori”? 1,5 milioane de persoane trăiesc în izolare socială în Japonia

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este internat la terapie intensivă. Cauzele spitalizării

Trei povești „l-au înfundat” pe Donald Trump: două femei și un portar. Cine sunt personajele cheie din anchetă