• Fostul premier mai fusese spitalizat în ianuarie 2022 pentru o infecţie.
  • Aceasta este o nouă internare pentru fostul premier, care fusese externat pe 30 martie din acelaşi spital.
  • Silvio Berlusconi se afla miercuri la terapie intensivă din cauza unor probleme cardiace.

Potrivit primelor informaţii citate de tg24.sky.it, starea sa este stabilă. Aceasta este o nouă internare pentru fostul premier, care fusese externat pe 30 martie din acelaşi spital. La precedenta internare, săptămâna trecută, liderul Forza Italia fusese supus unor controale care au durat câteva zile. La ieşirea din San Raffaele, Berlusconi, însoţit de Marta Fascina, i-a salutat de pe bancheta din spate a maşinii sale jurnaliştii şi curioşii care îl aşteptau.

După ce a ieşit din spital, Berlusconi publicase un mesaj pe reţelele de socializare în care anunţa: „M-am întors deja la muncă”. Fostul premier mai fusese spitalizat în ianuarie 2022 pentru o infecţie care a pornit de la tractul urinar şi care a fost tratată cu un tratament puternic cu antibiotice.

Silvio Berlusconi se afla miercuri la terapie intensivă din cauza unor probleme cardiace, a declarat pentru AFP un membru al anturajului său.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, care a intrat şi ieşit din spital în ultimii ani, se află la Spitalul San Raffaele din Milano, a precizat sursa citată.

În Duminica Floriilor, el a împărtășit o fotografie cu el însuși într-o grădină plină de lalele, care a fost făcută la casa lui din Arcore, lângă Milano. Într-o postare anterioară, el a scris că s-a întors la muncă și „gata să se angajeze, ca întotdeauna, pentru țara pe care o iubesc”.

Miliardarul magnat al mass-media, care a condus trei guverne italiene între începutul anilor 1994 și 2011, a avut mai multe episoade de rău în ultimii ani.

În 2016, a fost operat pentru înlocuirea unei valve aortice defectuoase și a fost internat cu COVID-19 în septembrie 2020. Ulterior, a suferit de boli persistente legate de virus, experiență pe care a descris-o drept „cea mai rea din viața mea”.

Acest lucru nu l-a împiedicat să facă campanie pentru alegerile generale din septembrie anul trecut, al căror rezultat a făcut ca partidul său să câștige puterea în coaliție cu Frații Italiei ai premierului Giorgia Meloni și Liga lui Matteo Salvini.

Citește și: