• Donald Trump s-a predat la Curtea Supremă din Manhattan cu 10 minute întârziere față de ora negociată.
  • Republicanul Kevin McCarthy a anunțat că procurorul va fi tras la răspundere pentru felul în care a folosit drept armă justiția federală.
  • Conform legii statului New York, este o infracțiune pentru falsificarea înregistrărilor comerciale cu intenția de a frauda și intenția de a ascunde o altă infracțiune.

SUA își arestează, pentru prima dată în istorie, un fost președinte. 34 capete de acuzare l-au pus pe umerii lui Donald Trump pe procurorul districtual, Alvin Bragg, acuzat anterior de Ron DeSantis că face un spectacol politic”. Șeful Camerei Reprezentanților sare împotriva lui Bragg. Republicanul Kevin McCarthy a anunțat că procurorul va fi tras la răspundere pentru felul în care a folosit drept armă justiția federală.

Conform rechizitoriului, Trump, împreună cu Michael Cohen și alții au agreat o schemă „catch and kill”, prin care o serie de plăți au fost ascunse în înregistrări false.

Donald Trump a fost trimis în judecată într-un rechizitoriu al Curții Supreme din New York, venit de la un mare juriu din Manhattan, pentru 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale la gradul întâi. Conform legii statului New York, este o infracțiune pentru falsificarea înregistrărilor comerciale cu intenția de a frauda și intenția de a ascunde o altă infracțiune,a spus Alvin Bragg, procurorul districtual din Manhattan.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

Donald Trump s-a predat la Curtea Supremă din Manhattan cu 10 minute întârziere față de ora negociată. Apariția lui a fost punctul culminant al speculațiilor enorme și al atenției mass-media care l-au urmărit de la casa lui din Mar-a-Lago la Trump Tower din New York și apoi la sala de judecată. Clădirea Curții supreme a fost închisă cu 2 ore înaintea sosirii lui Trump, iar în sală, presa nu a avut voie cu telefoanele
mobile.

Iată despre ce vom vorbi. Vom vorbi despre insuficiența acestui caz. Și vă spun asta: desigilarea de astăzi a acestui rechizitoriu arată că statul de drept a murit în această țară pentru că, deși nu toată lumea este deasupra legii, nimeni nu este nici sub ea. Și dacă numele acestui om nu era Donald J. Trump, nu exista niciun scenariu în care am fi cu toții aici astăzi, a declarat Joe Tacopina, avocatul lui Donald Trump.

În timp ce Donald Trump pleda nevinovat în sala de judecată, membri ai Camerei Reprezentanților se luau la harță în stradă. Democratul Bowman, din New York, s-a luat de republicana Marjorie Taylor, din Georgia, o aprigă susținătoare a lui Trump.

Am venit la New York astăzi pentru a protesta pașnic împotriva persecuției unui om nevinovat. Nu orice persoană. Acesta este fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a spus Marjorie Taylor Greene, membră a Camerei Reprezentanților din Georgia.

Nu vom accepta niciodată retorica plină de ură în orașul nostru, orice discurs care dezbină, orice discurs care sprijină supremația albilor. Marjorie Taylor Green trebuie să se întoarcă la Washington și să facă ceva împotriva violenței armate, a declarat Jamaal Bowman, membru al Camerei Reprezentanților.

Citește și: