• O săpătură arheologică a sitului între 2011 și 2016 a scos la iveală rămășițele acestuia.
  • Muzeul se va concentra asupra culturii Londrei din secolul al XVI-lea și asupra vieții și inspirațiilor celebrului dramaturg.
  • Muzeul lui Shakespeare a fost proiectat de studioul de creație Bompas & Parr în colaborare cu Muzeul de Arheologie din Londra.

Un nou muzeu se va deschide în estul Londrei anul viitor, care explorează viața lui William Shakespeare, informează BBC. Muzeul lui Shakespeare va fi o experiență interactivă permanentă în rămășițele arheologice din The Curtain Playhouse, Shoreditch.

Se va concentra asupra culturii Londrei din secolul al XVI-lea și asupra vieții și inspirațiilor celebrului dramaturg. „Acesta va fi Shakespeare așa cum nu l-ați experimentat niciodată înainte”, a spus Harry Parr, co-fondatorul proiectului. Curtain Playhouse a fost un centru cultural și social din Londra în timpul vieții lui Shakespeare și a găzduit spectacole ale lui Henric al V-lea și Romeo și Julieta.

O săpătură arheologică a sitului între 2011 și 2016 a scos la iveală rămășițele acestuia, care vor fi făcute accesibile publicului pentru prima dată în muzeu. Muzeul lui Shakespeare a fost proiectat de studioul de creație Bompas & Parr în colaborare cu Muzeul de Arheologie din Londra.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Face parte dintr-un teren de dezvoltare de 2,3 acri, cu 412 apartamente și birouri și magazine, condus de Cain International. Parr, de la Bompas & Parr, a spus că dorește ca Londra să fie „un oraș fără egal în importanța sa culturală și reputația de divertisment de clasă mondială”.

Vizitatorii Muzeului lui Shakespeare vor putea „să se bucure de priveliștile, mirosurile, sunetele și oamenii” care l-au inspirat pe dramaturg printr-o serie de expoziții și ateliere interactive, inclusiv o reconstrucție proiectată a casei de teatru, au spus creatorii.

Dr. Callan Davies, de la Universitatea din Roehampton și autor al cărții What is a Playhouse? a spus: „Este fantastic că cea mai longevivă casă de joacă din Londra elisabetană, care are atât de multe povești de spus despre creativitate și oportunități, se poate adapta încă o dată pentru a arăta cum a funcționat performanța, de ce a contat și de ce funcționează și astăzi”.

Citește și