• UNESCO și Guerlain au lansat un program de ultimă generație de antreprenoriat în domeniul apiculturii pentru femei.
  • Angelina Jolie, asociată de mult timp cu Guerlain, va sprijini programul în calitate de susținătoare angajată a drepturilor femeilor, a conservării mediului și a valorilor umanitare.
  • Până în 2025, vor fi construiți 2 500 de stupi în 25 de rezervații ale biosferei UNESCO.

UNESCO și Guerlain au lansat un program de antreprenoriat în domeniul apiculturii pentru femei, „Women for Bees”. Pus în aplicare în rezervațiile biosferei desemnate de UNESCO din întreaga lume, cu sprijinul centrului francez de formare, Observatoire Français d’Apidologie (OFA), programul va fi sprijinit de actrița, regizoarea și activista umanitară Angelina Jolie, care va contribui la promovarea dublului său obiectiv de emancipare a femeilor și de conservare a biodiversității.

Zece femei din cinci rezervații ale biosferei vor fi primite în fiecare an la un curs de formare accelerată de 30 de zile la Domaine de la Sainte-Baume (Provence, Franța) al OFA. Pe parcursul a cinci ani, 50 de participante vor învăța bazele teoretice și practice ale apiculturii, inclusiv gestionarea unui apiariu profesionist. La finalul formării, participantele vor fi dobândit toate protocoalele care le vor permite să mențină viața coloniilor de albine și să devină apicultori-întreprinzători profesioniști și membre ale unei rețele internaționale de apicultori femei, anunță UNESCO.

Ce spune Angelina Jolie

„Deoarece rolul femeilor în gestionarea biodiversității și în procesele de luare a deciziilor nu este pe deplin recunoscut, sprijinirea și promovarea contribuției lor ca agenți ai schimbării este esențială și reprezintă o prioritate globală pentru UNESCO.” , spune directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Angelina Jolie se va întâlni cu apicultoarele și le va urmări progresul, a declarat: „Atunci când femeile dobândesc abilități și cunoștințe, instinctul lor este de a ajuta la creșterea altora. Sunt încântată să le cunosc pe femeile care participă la acest program din întreaga lume. Aștept cu nerăbdare să le cunosc și să învăț despre cultura și mediul lor, precum și despre rolul pe care îl joacă albinele în acestea. Sper că formarea le va consolida independența, mijloacele de trai și comunitățile lor.”

Cum se va desfășura proiectul

Programul de cinci ani face parte dintr-un parteneriat între UNESCO și grupul LVMH pentru a sprijini programul științific al UNESCO „Omul și biosfera” (MAB) și Rețeaua mondială a rezervațiilor biosferei, care a desfășurat cercetări de pionierat privind interacțiunea dintre activitatea umană și mediul înconjurător pentru a promova dezvoltarea durabilă.

Până în 2025, vor fi construiți 2 500 de stupi în 25 de rezervații ale biosferei UNESCO. Cele 50 de femei care vor absolvi până în acel an vor fi fost instruite și sprijinite pentru a-și înființa propriile operațiuni de apicultură, participând în același timp la un proiect vital și benefic din punct de vedere social.

Angelina Jolie, asociată de mult timp cu Guerlain, va sprijini programul în calitate de susținătoare angajată a drepturilor femeilor, a conservării mediului și a valorilor umanitare.

Citește și: