• Angelina Jolie a anunțat într-o postare pe Instagram că demarează un proiect care se va ocupa de modă într-un mod sustenabil.
  • Actrița este hotărâtă să facă o schimbare adevărată în industria modei. 
  • Proiectul își propune să reintegreze persone refugiate  sau categorii defavorizate, care vor lucra cot la cot cu maeștri croitoritori.

Angelina Jolie lansează Atelier Jolie, un nou brand orientat spre un scop care va folosi stocurile moarte și va valorifica abilitățile „refugiaților și altor grupuri talentate, subapreciate, cu poziții de demnitate bazate pe pricepere.” , scrie Vogue și AP.

Jolie a postat vestea pe contul ei de Instagram: „Încep ceva nou astăzi — un colectiv în care toată lumea poate crea… Atelier Jolie este un loc în care oamenii creativi pot colabora cu o familie de croitori calificați și diversificați, creatori de modele și artizani din întreaga lume. Se datorează aprecierii și respectului meu profund pentru mulți croitori și producători cu care am lucrat de-a lungul anilor, dorința de a folosi materialul vintage de înaltă calitate și materialul mort deja disponibile și, de asemenea, de a face parte dintr-o mișcare de cultivare mai multă exprimare de sine. ”

Angelina Jolie lansează Atelier Jolie

Pe lângă producția 0-waste, proiectul își propune să reintegreze persone refugiate  sau categorii defavorizate, care vor lucra cot la cot cu maeștri croitoritori, având astfel posibilitatea de a se afirma prin talent și prin forța propriului meșteșug. 

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Atelier Jolie are deja un cont de Instagram, unde au fost postate două fotografii și un logo. 

Expresia de sine a lui Jolie înclină spre modele monocrome, minimale, în mare parte anonime (cu excepția accesoriilor) care se asigură că povestea este despre ea, nu despre moda pe care o poartă. Cu toate acestea, stilul ei personal a făcut obiectul a nenumărate articole. Ce poartă la aeroport, pantofii ei, crop tops – toate acestea au generat milioane de clicuri de-a lungul anilor. Mai recent, alegerile ei de modă și cele ale copiilor ei au subliniat valoarea repurtării și reciclării hainelor vechi. La premiera filmului ei Marvel, „Eternals”, fiicele ei Shiloh și Zahara au purtat piese din garderoba mamei lor. 

Potrivit site-ului web al mărcii: „Vei putea să refolosești sau să reciclezi piese din dulapul tău pe care vrei să le readuci la viață, să perfecționezi ținuta, să dai o nouă viață la ceea ce ar fi putut fi aruncat și să creezi articole de îmbrăcăminte de calitate cu semnificație personală.”

Citește și

Un bărbat a intrat în casa consilierului de securitate al lui Biden, deși era păzită. Jake Sullivan spune că are „încredere totală” în departamentul de securitate

VIDEO. Johnny Depp: „Nu mai am nevoie de Hollywood”. Actorul răspunde valului de critici aduse

O urmărire asemănătoare cu a prințesei Diana. Ce greșeală au făcut prințul Harry și Meghan Markle