• Soții Sussex au fost urmăriți în mașina lor de paparazzi.
  • Prințul Harry și Meghan Markle s-au mutat dintr-un SUV protejat într-un taxi.
  • Incidentul a amintit de accidentul de mașină fatal al prințesei Diana după o urmărire a paparazzilor la Paris, în 1997.

Mutarea prințului Harry și a lui Meghan Markle de la un SUV cu șofer, protejat, la un taxi din New York în timpul unei presupuse urmăriri în care au fost implicați fotografi paparazzi, marți seară, are „sens zero” , a declarat miercuri un expert în securitate.

„Nu are niciun sens” , a declarat președintele AllSTAR Security, Mark Selden, pentru Fox News, într-un interviu. „Complet zero sens. Ești într-un mediu protejat. Ești cu securitatea ta” .

Soții Sussex și mama lui Meghan, Doria Ragland, au fost urmăriți în mașina lor de paparazzi după un eveniment caritabil din New York marți seară, refugiindu-se pentru scurt timp la o secție de poliție înainte de a fi luați cu un taxi, scrie FoxNews.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Selden adaugă: „Ei se aflau într-o secție de poliție, care este cel mai sigur mediu în care se puteau afla. Și acolo ar fi trebuit să rămână într-un mediu sigur, nu ar fi trebuit să plece niciodată” .

Declarații din partea regalității

Un purtător de cuvânt al cuplului regal a declarat pentru Fox News: „Noaptea trecută, ducele și ducesa de Sussex au fost implicați într-o urmărire aproape catastrofală din partea unui cerc de paparazzi extrem de agresivi.

„Această urmărire necruțătoare, care a durat peste două ore, a avut ca rezultat mai multe cvasi-coliziuni în care au fost implicați alți șoferi, pietoni și doi ofițeri NYPD (Departamentul de Poliție din New York)” , a mai spus purtătorul de cuvânt.

Mașina cuplului s-a oprit la o secție de poliție, la aproximativ 18 blocuri de locul unde au participat la gala Women of Vision Awards la Ziegfeld Ballroom din Midtown Manhattan și, în cele din urmă, au luat un taxi de acolo.

Prea puțină securitate

Sukhcharn Singh, șoferul taxiului, a declarat pentru The Associated Press că a fost unul dintre agenții de pază privați ai lui Markle și Harry cel care i-a făcut semn în timp ce conducea pe strada 67, în apropiere de secția de poliție.

Cuplul a petrecut câteva minute la secție, așteptând ca situația să se detensioneze. După ce a fost în siguranță, au plecat cu un taxi, a declarat pentru The Associated Press un oficial, care nu a fost autorizat să vorbească public despre acest subiect și a făcut-o sub rezerva anonimatului.

Selden, care lucrează în New York, a declarat că ar fi sfătuit să aibă cel puțin doi agenți de securitate, deoarece se pare că au avut doar unul în timpul deplasării cu taxiul, adăugând că deplasarea cu mașina i-a pus pe cei din Sussex într-o „poziție nesigură” .

„Din câte am înțeles, din ce am citit, se presupune că au fost cu un singur agent de securitate. Și, știți, un singur agent de securitate este evident că nu este suficient pentru foștii membri ai familiei regale.”

Ce spune șoferul de taxi despre incident

Șoferul taxiului a declarat că paparazzi „ne-au urmărit tot timpul” , deși a spus că nu ar numi-o o urmărire. „Nu au spus prea multe” , a spus Singh. „M-au întrebat doar cum mă cheamă, iar după aceea Harry a spus mulțumesc și o zi bună” .

Șoferul de taxi a declarat pentru AP că Markle și Harry erau pe punctul de a da destinația când un camion de gunoi le-a blocat calea și, în schimb, unul dintre membrii familiei regale i-a spus să se întoarcă în cerc până la secție și i-a dat un bacșiș generos.

Selden a mai spus că, în opinia sa, afirmația că presupusa urmărire a durat două ore în oraș nu are „niciun sens”.

Acesta afirmă: „Nu are niciun sens pentru cineva care este newyorkez. Ai fi putut merge la o secție de poliție în 15 minute oriunde în New York, ai fi putut merge la o secție de pompieri, ai fi putut merge la o clădire guvernamentală. Ai fi putut merge la un hotel unde paparazzi ar fi putut fi blocați afară. Ai fi putut merge oriunde. Ai fi putut fi într-o situație mult mai sigură, ca să nu mai vorbim de a alerga prin New York City într-o mașină” , acesta fiind familiarizat cu urmăririle de paparazzi datorită activității sale de protecție a demnitarilor, celebrităților și oamenilor de afaceri.

Inconștiența cuplului de Sussex

„Când ești cineva care se află în atenția publicului, vei fi întotdeauna puțin conștient că vor fi paparazzi care se vor uita la tine. Asta face parte din meseria ta”, a explicat el, „dar, în același timp, dacă te pui într-o situație nesigură, trebuie să știi cum să te pui în siguranță, iar securitatea ta, asta este treaba lor să știe asta.”

Fostul agent Secret Service Dan Emmett a declarat pentru Fox News că Harry și Meghan ar avea nevoie de „mai mult sprijin din partea poliției” dacă intenționează să rămână în SUA.

„Cred că, dacă vor rămâne în această țară, vor continua să atragă acest tip de atenție din partea presei din partea paparazzilor”, a declarat el.

El a adăugat că, în cei trei ani în care a servit în biroul de teren al Serviciului Secret din New York, „nu cred că a existat vreodată vreo urmărire de mare viteză care să dureze două ore. De fapt, poți conduce prin toate cele cinci cartiere ale New York-ului în două ore”.

Partea bizară a poveștii

El a spus că ar trebui să apară mai multe înregistrări video sau alte dovezi pentru a face această afirmație mai credibilă. „De asemenea, mi se pare foarte puțin probabil ca acest lucru să se fi petrecut timp de două ore, iar NYPD să nu fi făcut nicio arestare. Mie mi se pare cea mai bizară parte a poveștii”, a adăugat Emmett.

Selden a făcut ecoul declarației lui Emmett, spunând: „Nu-mi pot imagina să alerg prin New York timp de două ore și să nu găsesc siguranță, mă depășește. Adică, poți intra într-un hotel, poți intra într-o clădire, poți intra într-o clădire de pe Fifth Avenue, iar ei vor închide ușa în urma lor și te vor conduce în siguranță… Adică, există clădiri în care poți intra și care te vor adăposti. Adică, peste tot în New York.”

Incidentul a fost, de asemenea, o amintire a accidentului mortal de mașină al Prințesei Diana în urma unei urmăriri de mare viteză a paparazzilor la Paris în 1997, deși în acest caz, a spus poliția, nimeni nu a fost rănit.

Autoritățile se uită pe înregistrările camerelor de supraveghere din trafic și pe cele de securitate pentru a „reconstitui ce s-a întâmplat” , a declarat o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Citește și: