• O casă de modă celebră a lansat salopeta decorată cu sute de paiete strălucitoare din bioplastic.
  • Paietele au fost create de compania de biomateriale Radiant Matter ca o alternativă la opțiunile din plastic pe bază de petrol de pe piață.
  • Paietele sunt fabricate din celuloză polimerică regenerabilă extrasă din copaci, și se numesc BioSequin.


Casa britanică de modă Stella McCartney a lansat salopeta decorată cu sute de paiete strălucitoare din bioplastic, mai exact celuloză extrasă din copac. Paietele au fost create de compania de biomateriale Radiant Matter ca o alternativă la opțiunile din plastic pe bază de petrol de pe piață, care pot conține substanțe chimice cancerigene nocive.


Fondatorul Radiant Matter, Elissa Brunato, consideră că există un „decalaj pe piață” în privința sustenabilității, când vine vorba de articole de îmbrăcăminte. Salopeta mulată, realizată în atelierul Stella McCartney din Londra, este împodobită cu sute de paiete strălucitoare numite BioSequins.

„BioSequins-urile noastre sunt răspunsul la un decalaj de pe piață între parametrii sustenabili și cei estetici, pe care industria se străduia să îl acopere”, a declarat Brunato pentru Dezeen despre salopeta din bioplastic.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Fiecare BioSequin în formă de disc este fabricat din celuloză polimerică regenerabilă extrasă din copaci. Proprietățile materiale ale celulozei înseamnă că aceasta reflectă lumina în mod natural și face ca paietele să strălucească.

În schimb, paietele tradiționale din plastic sunt adesea acoperite sau finisate cu părți sintetice, toxice sau metalizate pentru a le conferi strălucire.

Citește și: