• Berlusconi, care a murit în iunie la vârsta de 86 de ani, a cumpărat Villa San Martino, reședința sa principală, la începutul anilor 1970.
  • O sursă din cadrul partidului Forza Italia al politicianului a confirmat informațiile potrivit cărora Villa San Martino, situată în nordul Italiei, ar putea fi transformată în muzeu.
  • Berlusconi a umplut conacul de 70 de camere cu opere de artă, inclusiv cele ale lui Rembrandt și Titian, precum și sute de portrete – multe dintre ele ale sale.

Conacul de lângă Milano care a aparținut regretatului Silvio Berlusconi ar putea fi transformat într-un muzeu dedicat celui care a fost de trei ori prim-ministru al Italiei. Berlusconi, care a murit în iunie la vârsta de 86 de ani, a cumpărat Villa San Martino, reședința sa principală, la începutul anilor 1970. Aici miliardarul a găzduit întâlniri intime de afaceri și politice, precum și unele dintre faimoasele sale petreceri sexuale bunga bunga”, scrie The Guardian.

Testamentul lui Berlusconi este așteptat să fie citit săptămâna viitoare. O sursă din cadrul partidului Forza Italia al politicianului a confirmat informațiile potrivit cărora Villa San Martino, situată în Arcore, în nordul Italiei, ar putea fi transformată în muzeu, adăugând că, în acest moment, este vorba despre o idee generală” care este discutată de rudele lui Berlusconi.

Potrivit ziarului Il Messaggero, sugestia inițială este ca vila să fie disponibilă pentru tururi private înainte de a fi deschisă ca muzeu pentru publicul larg. Berlusconi a umplut conacul de 70 de camere cu opere de artă, inclusiv cele ale lui Rembrandt și Titian, precum și sute de portrete – multe dintre ele ale sale.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

De asemenea, în vilă se află – se pare că într-o baie – documentul Contractul cu italienii” pe care l-a semnat la televiziunea națională și în care a promis că va reduce taxele, va crea locuri de muncă și va construi infrastructură, înainte de alegerile generale victorioase din 2001. Biblioteca este dotată cu peste 10.000 de cărți, inclusiv biografii ale lui Winston Churchill și Margaret Thatcher, în timp ce biroul său este împodobit cu cadouri de la lideri mondiali, inclusiv de la regretata regină Elisabeta a II-a și de la prietenul său Muammar Gaddafi.

Grădina lui Berlusconi are un mausoleu de marmură

Odată deschisă pentru vizitatori, aceștia vor putea să îi aducă un omagiu lui Berlusconi în imensa grădină a vilei, unde a construit un mausoleu de marmură care îi conține rămășițele. Il Messaggero a relatat că înregistrări ale discursurilor lui Berlusconi vor fi proiectate pe holurile vilei, în timp ce un documentar – Il fiume della libertà (râul libertății) – realizat în 2013 pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Forza Italia – va fi difuzat în buclă.

Berlusconi, care a avut investiții în toate domeniile, de la proprietăți și bănci până la mass-media și fotbal, a lăsat în urmă un imperiu estimat la 7,4 miliarde de dolari începând cu aprilie 2023, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

El nu a lăsat niciun indiciu, cel puțin nu în mod public, cu privire la cine va prelua imperiul său după moartea sa; cu toate acestea, o sursă apropiată lui a declarat recent pentru The Guardian că toată lumea va fi îngrijită, inclusiv fostele sale soții”. Berlusconi a avut doi copii – Marina și Pier Silvio – cu Carla Elvira Dall’Oglio, prima sa soție, și trei – Barbara, Eleonora și Luigi – cu Veronica Lario, a doua sa soție.

Averea sa vastă include clubul de fotbal AC Monza, proprietăți, iahturi și opere de artă, dar principalul său activ este Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia și vehicul pentru dominația sa asupra dezbaterii naționale.

Citește și